Επανεκλογή Βασίλη Λαμπρινού στον δήμο Ηρακλείου με ανατροπή σε σχέση με τον Α’ γύρο

O δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Φωτογραφία, πηγή, Κόκκινο Κρήτης 88,4 fm




Εκ νέου δήμαρχος στο Ηράκλειο θα είναι ο Βασίλης Λαμπρινός καθώς η κάλπη τον ανέδειξε νικητή. Στις πρώτες δηλώσεις του ο κ. Λαμπρινός τόνισε:

«Να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και όσους δεν μας επέλεξαν. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι αλλά ένα νέο δημοτικό συμβούλιο με το οποίο θα επιδιώξουμε τις περισσότερες συγκλίσεις για να δουλέψουμε μαζί, με στόχο την πρόοδο του τόπου μας, που είναι και η επιθυμία των συμπολιτών. Αυτή είναι η υποχρέωση μας, να πάει ο τόπος μπροστά».

Ο έτερος διεκδικητής του δήμου Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που συμμετείχαν και στους δύο γύρους των εκλογών και θέλω να ευχαριστήσω όσους στήριξαν το προγραμματικό πλαίσιο της κίνησής μας. Η αποχή καθόρισε το αποτέλεσμα και θέλω να συγχαρώ για τη νίκη του τον κ. Λαμπρινό και να ευχηθώ καλή θητεία. Θέλω να τονίσω ότι η κίνησή μας είναι με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου, η πρώτη παράταξη στο δημοτικό συμβούλιο. Είναι η πρώτη δύναμη και θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες. Θέλω επίσης να τονίσω ότι με το ίδιο πνεύμα που όλη την προεκλογική περίοδο πορευτήκαμε, θα συνεχίσουμε, με στόχο μια καλύτερη ποιότητα ζωής και ισχυρή τοπική ανάπτυξη. Θα προσπαθήσουμε για σύνθεση και συνεργασία για την επόμενη δημοτική περίοδο. Να ξέρετε ότι το «Ηράκλειο 3.7.5» ως κίνηση θα είναι παρούσα, ισχυρή και θα έχει ισχυρό λόγο για τον δήμο Ηρακλείου».

Υπενθυμίζεται πως κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών πρώτος βγήκε ο Γιάννης Κουράκης (επικεφαλής του «Ηράκλειο 3.7.5») με 36,71% ποσοστό λαμβάνοντας 18 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο και δεύτερος ο νυν δήμαρχος, Βασίλης Λαμπρινός (επικεφαλής της «Δύναμης Πολιτών») με 24,12% ποσοστό λαμβάνοντας 12 έδρες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ηράκλειο, Ελλάδα
02/06/2019 22:30

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: