Έμαθα κάτι που κανείς δεν μπορεί να το διδάξει, δήλωσε ο Τσιτσιπάς μετά την ήττα του

Stefanos Tsitsipas of Greece plays Stan Wawrinka of Switzerland during their men’s round of 16 match during the French Open tennis tournament at Roland Garros in Paris. EPA, CAROLINE BLUMBERG




Στη φάση των «16» σταμάτησε η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Ρολάν Γκαρός. Ο Έλληνας πρωταθλητής, νούμερο 6 στην παγκόσμια κατάταξη, αντιμετώπισε τον Στάνισλας Βαβρίνκα στο κορτ «Σουζάν Λενγκλέν» και ο Ελβετός, νούμερο 28 στον κόσμο και 24 στο κυρίως ταμπλό, επικράτησε με 7(8)-6, 5-7, 6-4, 3-6, 8-6, βάζοντας τέλος στα… όνειρα του 20χρονου να προκριθεί στους προημιτελικούς.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ με μήνυμα του, αργά χθες το βράδυ, μέσω των κοινωνικών δικτύων τόνισε πως η συγκεκριμένη εμπειρία ήταν ένα πολύ σημαντικό μάθημα για τον ίδιο:

«Σήμερα (χθες Δευτέρα 2/6), ένιωσα κάτι που δεν μπορώ να εξηγήσω. Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου, αυτά τα 20 χρόνια ύπαρξης, που ένιωσα αυτή την “αύρα”, την πραγματική έννοια της λέξης ανταγωνισμός.

Όχι οποιοδήποτε είδος ανταγωνισμού όμως, ήταν διαφορετικό από οποιαδήποτε άλλη στιγμή, οποιαδήποτε άλλη μάχη, οποιαδήποτε άλλη στιγμή στο γήπεδο του τένις.

Υπάρχει κάτι σε όλο αυτό που δεν μπορώ να το εξηγήσω. Είναι ένα αίσθημα που κάνει να εκτιμώ το άθλημα που έχω επιλέξει να ακολουθώ στη ζωή μου ως καριέρα.

Η πικρή γεύση αυτής της ήττας είναι κάτι ανεξήγητο. Ο Βαβρίνκα κάνει το άθλημα μας αληθινό και πραγματικό», σημείωσε ο νεαρός πρωταθλητής και συνέχισε:

«Είναι κάτι που μπορείς να βρεις σπάνια στον κόσμο μας. Είναι κάτι μοναδικό. Υπάρχει πολύ γοητεία και χάρισμα σε αυτό.

Και οι δύο παλέψαμε και οι δύο ξεπεράσαμε τα όρια μας και οι δύο είχαμε τύχη και το πεπρωμένο μας έφερε σε αυτό το court στο Παρίσι έπειτα από 5 ώρες σωματικής και ψυχικής ταλαιπωρίας.

Αλήθεια δεν ξέρω αν αυτό που νιώθω τώρα είναι θετικό ή αρνητικό.

Δεν υπάρχει διπολική επιρροή σε αυτό. Έμαθα κάτι που κανένα σχολείο, καμία τάξη και κανένας δάσκαλος δεν μπορεί να το διδάξει. Λέγεται… ζήσε τη ζωή!»

03/06/2019 10:23
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε μια τιτάνια μάχη 5 ωρών αλλά τελικά λύγισε από τον Βαβρίνκα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: