Ελλάδα και Αλβανία οι μεγαλύτερες παραγωγοί χασίς στην Ευρώπη, γράφει η Leipziger Zeitung

Ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής μεταφέρεται στη συνέχεια με πλοιάρια στην Ιταλία, ενώ σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους ένα άλλο κομμάτι διοχετεύεται στη συνέχεια στις μεγάλες πόλεις, κυρίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη καθώς και τα νησιά – προορισμούς του Jet Set στο Αιγαίο. EPA, ROBIN VAN LONKHUIJSEN




Η εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών μετά τον εντοπισμό από την ελληνική αστυνομία τεράστιας φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης στην περιοχή της Αττικής κάνει επίσης τον γύρο γερμανικών μέσων.

  • Όπως αναφέρει η Leipziger Zeitung τα ευρήματα της αστυνομία είναι τόσο «θεαματικά», επειδή πρόκειται για πάνω από 13.000 δενδρύλλια κάνναβης και όπλα, ενώ έγιναν συγχρόνως και έξι συλλήψεις μελών της σπείρας ναρκωτικών, συναποτελούμενης από Έλληνες και Αλβανούς. Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει: «Κάθε χρόνο κατάσχονται στην Ελλάδα τόνοι ναρκωτικών.

Η Αλβανία αλλά και η γειτονική της Ελλάδα θεωρούνται ως οι δύο χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή κάνναβης στην Ευρώπη. Ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής μεταφέρεται στη συνέχεια με πλοιάρια στην Ιταλία, ενώ σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους ένα άλλο κομμάτι διοχετεύεται στη συνέχεια στις μεγάλες πόλεις, κυρίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη καθώς και τα νησιά – προορισμούς του Jet Set στο Αιγαίο».

ΠΗΓΗ: DW-Δήμητρα Κυρανούδη

Κλάπηκαν τάματα από την Ι.Μ. Ιβήρων του Αγίου Όρους: Ανθρωποκυνηγητό για τον ιερόσυλο

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: