Ελεύθερο με περιοριστικούς όρους το μέλος του Ρουβίκωνα για την επίθεση στη Βουλή

File Photo: Αστυνομικοί της φρουράς της Βουλής έχουν συγκεντρωθεί στο προάυλιο της Βουλής στο σημείο που λίγο νωρίτερα άγνωστοι πέταξαν δοχεία με κόκκινη μπογιά, Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και υψηλής χρηματικής εγγυοδοσίας αφέθηκε και ο δεύτερος κατηγορούμενος για την επίθεση με μπογιές και καπνογόνα στον χώρο της Βουλής στις 21 Μαΐου από μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας.

  • H ανακρίτρια και ο εισαγγελέας έκριναν προσωρινά ελεύθερο τον κατηγορούμενο που απολογήθηκε, κατόπιν κλήτευσης του από τις δικαστικές αρχές, για το κακούργημα της φθοράς ιστορικού μνημείου, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Όρισαν επίσης την υποχρεωτική καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 30 χιλιάδων ευρώ.

Την ίδια ποινική μεταχείριση είχε ακόμη ένας κατηγορούμενος στην υπόθεση που απολογήθηκε πριν λίγες ημέρες, ο οποίος είχε συλληφθεί μετά την επίθεση μελών της ομάδας στον χώρο της Βουλής με αίτημα την έγκριση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

06/06/2019
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Αλλάζει τη διάταξη για το βιασμό ο Καλογήρου μετά τις αντιδράσεις: Φέρνει τροπολογία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: