Είναι τυχαίο ότι ο Αλέξης, ο Κυριάκος και η Φώφη δεν τοποθετήθηκαν για τον Σημίτη και τα Ίμια;

File Photo: Στιγμιότυπο από την εθνική άσκηση “ΟΡΜΗ 3/19”. Φωτογραφία: Γενικό Επιτελείο Ναυτικού




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Πρέπει να μας ανησυχεί και το «πόνημα» του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για τον κίνδυνο «νέων Ιμίων», αλλά περισσότερο πρέπει να μας τρομοκρατεί το γεγονός ότι οι επίδοξοι πρωθυπουργοί της χώρας δεν τοποθετήθηκαν σε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα.

Για το «φτωχό μυαλό» των πολλών, όπως είχε χαρακτηρίσει την πλειοψηφία του λαού ο κ. Αλέξης Τσίπρας, σημαίνει ότι οι επίδοξοι πρωθυπουργοί θεωρούν φυσιολογικό ένας πρώην να κινδυνολογεί με τα εθνικά θέματα και να μας προετοιμάζει για την μεγαλύτερη υποχώρηση στην ελληνική ιστορία.

  • Διότι αυτό ακριβώς υποστηρίζει ο κ. Σημίτης. Και είναι απορίας άξιο για πιο λόγο δεν επιχείρησε ο ίδιος να υλοποιήσει όσα στην ουσία απαιτεί από τον νέο πρωθυπουργό της χώρας να κάνει, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα είναι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης να κάνει. Τα μηνύματα είναι καταθλιπτικά για τον ΣΥΡΙΖΑ και με τα λάθη του, ιδιαίτερα την εθνομηδενιστική πολιτική του, θα μπορούσε να οδηγηθεί και σε εκλογική κατάρρευση.

Πολλοί Έλληνες πολίτες είναι θυμωμένοι με τη στάση των πολιτικών στα εθνικά θέματα. Και αυτό ενισχύει δυστυχώς τα ψεκασμένα κόμματα.

Όσον αφορά τον κ. Σημίτη, ήταν οκτώ χρόνια πρωθυπουργός και αρνήθηκε να αγγίζει καν την υπόθεση της ΑΟΖ, όπως και τα άλλα προβλήματα που θέτει, τα οποία στην πραγματικότητα είναι οι παράνομες απαιτήσεις της Τουρκίας που τις παρουσιάζει τόσο …ελβετικά, ως να είναι φυσιολογικά αιτήματα της κατοχικής δύναμης, τα οποία -όπως λέει- πρέπει να συζητηθούν.

Διότι, μας διαμηνύει εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Σημίτης, ότι αν δεν συζητηθούν και αν δεν βρεθεί λύση ακόμα και αν δεν είναι ευχάριστη, προφανώς η ισλαμική Τουρκία θα μας επιτεθεί και προφανώς θα χάσουμε. Πως θα το κάνει δεν μας λέει… Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δεν είναι εύκολο να επιτεθεί η Τουρκία στην Ελλάδα, διότι έχει και ναυτικό, και αεροπορία και ισχυρό στρατό, παρά την οικονομική κρίση.

  • Ο πρώην πρωθυπουργός κάνει σε όλα λάθος. Είναι το κείμενο του έντονα προβληματικό και λυπάμαι που το λέω αλλά εξυπηρετεί μόνο την Τουρκία και κανένα άλλο. Σίγουρα όχι την Ελλάδα.

Στον κ. Σημίτη θα θυμίσω ότι στην Κύπρο, την οποία μέσω του σχεδίου Ανάν ήθελε να παραδώσει στην τουρκική επιρροή, δεν κοίταξαν πίσω όταν οι έρευνες έδειξαν πως οι θάλασσες της δεν έχουν μόνο ψάρια, αλλά και φυσικό αέριο.

Δεν συμπαθεί τους Ελληνοκύπριους ο πρώην πρωθυπουργός, και λογικό είναι, διότι με τη ψήφο τους στο δημοψήφισμα εξευτέλισαν όσους τους ζητούσαν να αυτοκτονήσουν. Και ένας εκ αυτών ήταν ο κ. Σημίτης, για τον οποίο ο Γλαύκος Κληρίδης είχε πει τα χειρότερα, όταν πίσω από την πλάτη του ακύρωσε τη μεταφορά των ρωσικών S-300 στο νησί. Μέχρι για «προδοσία» της «μάνας» προς την «θυγατέρα», μίλησε ο γέρο-Κληρίδης. Άσχετα αν τα βρήκαν μετά, με προξενητή τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Η έκκληση του κ. Σημίτη «για τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων (με την Τουρκία) μετά τις εκλογές», την οποία (τακτοποίηση) θεωρεί αναγκαία, είναι ακραία επικίνδυνη για το εθνικό συμφέρον του Ελληνισμού.

  • Είναι και απαράδεκτη η άκρατη κινδυνολογία του, ότι «ο κίνδυνος επεισοδίων με αρνητικές επιπτώσεις θα είναι υπαρκτός, εάν δεν προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις, όχι πάντα ευχάριστες ίσως, αλλά που κατοχυρώνουν την ειρήνη στην περιοχή».

Τον κ. Σημίτη δεν ενδιαφέρουν καθόλου τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας. Μόνο η ειρήνη, την οποία για να εξασφαλίσουμε πρέπει να χαρίσουμε και μερικά νησιά και βραχονησίδες στην Τουρκία.

Οι επίδοξοι πρωθυπουργοί της Ελλάδας είναι υποχρεωμένοι να τοποθετηθούν σε αυτή την πρόκληση του κ. Σημίτη. Αποδέχονται την πρότασή του ή την απορρίπτουν. Πρέπει ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά, να το κάνουν πριν τις εκλογές.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Είδαμε τάσεις τις τελευταίες ημέρες για «εισαγωγή» της τουρκικής εισβολής στη θάλασσα της Κύπρου, στις ελληνικές εκλογές. Το εθνικό θέμα δεν έχει θέση στην εκλογική αναμέτρηση. Απαιτείται ενότητα και ομοψυχία και είναι θλιβερό ότι οι βασικοί πολιτικοί αρχηγοί δεν έχουν ακόμα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό για να τους ενημερώσει…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Ο Ταγίπ βλέπει φαντάσματα: Το Ισραήλ, η Ελλάδα και η Κύπρος, πίσω από τα προβλήματα του, λέει…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: