Έγραψε βιβλίο ο επικηρυγμένος Βασίλης Παλαιοκώστας: 585 σελίδες εγκληματικής δράσης

Βιβλίο με τίτλο «Μια φυσιολογική ζωή: Δράσεις και αποδράσεις ενός επικηρυγμένου», έγραψε ο διαβόητος δραπέτης Βασίλης Παλαιοκώστας. Φωτογραφία: Protothema.gr




Ιδιόχειρη επιστολή υπογεγραμμένη με το αποτύπωμα της παλάμης του και το βιβλίο που έγραψε για την πολύκροτη ζωή του ο επικηρυγμένος δραπέτης, Βασίλης Παλαιοκώστας, απεστάλη σε δικηγορικό γραφείο της Αθήνας ο φάκελος, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

  • Αυτή είναι η εκδοχή του εκδότη που παρέλαβε μέσω της δικηγόρου το περιεχόμενο του βιβλίου που κυκλοφόρησε προχθές Παρασκευή με τίτλο «Μια φυσιολογική ζωή: Δράσεις και αποδράσεις ενός επικηρυγμένου». Μέσα από τις σελίδες του ξεδιπλώνονται πολλά επεισόδια από τη δράση του «Ρομπέν των Φτωχών», όπως αποκαλούν τον Βασίλη Παλαιοκώστα, ιδωμένα από τη δική του οπτική.

Συλλήψεις, αποδράσεις, ληστείες, οι απαγωγές των επιχειρηματιών Χαΐτογλου και Μυλωνά, η περίφημη ληστεία της Καλαμπάκας, όλα παρελαύνουν με μια απλή αλλά έντονη γραφή, η οποία διαταράσσεται ενίοτε από τον άγνωστο επιμελητή της έκδοσης. Αυτό όμως δεν έχει και τόση σημασία, αφού το περιεχόμενο του βιβλίου που υπογράφει ο άνθρωπος για τον οποίο έγινε ειδικό αφιέρωμα από το περιοδικό του BBC με τίτλο «The Uncatchable», δηλαδή ο άπιαστος, είναι εκρηκτικό.

  • Εκρηκτικό όσο και η ζωή του επικηρυγμένου Βασίλη Παλαιοκώστα τον οποίο οι ελληνικές αρχές ακόμη αναζητούν, δέκα χρόνια μετά την κινηματογραφική του απόδραση από τον Κορυδαλλό. Πού είναι; Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κινείται εντός των ευρωπαϊκών συνόρων, έχει αλλάξει το πρόσωπό του με πλαστικές (το πρόσωπό του υπάρχει στη λίστα καταζητούμενων της Interpol) και σίγουρα διαθέτει πλαστή ταυτότητα και διαβατήριο.

Όλα όσα χρειάζεται δηλαδή για να παραμείνει ελεύθερος ο άνθρωπος που στις πρώτες σελίδες του βιβλίου του, το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων, γράφει αναφερόμενος στις περιπέτειές του αυτό που πιστεύει: «Απ’ τη στιγμή που το κεφάλι τ’ ανθρώπου ξεπροβάλλει από τον κόλπο της μάνας του έχει ήδη μπλέξει».

Στο 585 σελίδων αυτοβιογραφικό πόνημα περιγράφονται η σχεδόν κινηματογραφική του δράση, οι συλλήψεις, οι αποδράσεις, τα άγνωστα επεισόδια με τους αστυνομικούς, οι νύχτες της φυγής, οι απαγωγές επιχειρηματιών και οι «περιοδείες» του στα ελληνικά σωφρονιστικά ιδρύματα.

Με …”πόλεμο” απειλούν οι «Τσάμηδες»: Θρασείς, ομιλούν για “γενοκτονία” από την Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: