Εγγυώμαστε ότι θα εφαρμόσουμε άμεσα σχέδιο Πολιτικής Προστασίας είπε ο Αυγενάκης

File Photo: Ο Λευτέρης Αυγενάκης. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Συνάντηση με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Κρήτης Νικόλαο Λαγουδάκη με τον διοικητή της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης Σταύρο Καλογιαννάκη, τον διοικητή του 4ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ηρακλείου Γιώργο Σταυρακάκη, καθώς και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΜΑΚ Ηρακλείου πραγματοποίησε σήμερα ο γραμματέας της ΝΔ και υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης αφού συζήτησε με τα στελέχη της ΕΜΑΚ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επεσήμανε: «Η πολιτική προστασία είναι εκείνος ο μηχανισμός, ο οποίος προλαμβάνει, προειδοποιεί, παραμένει πρώτος στην περίπτωση που υπάρχει μια φυσική καταστροφή. Σήμερα δεν έχουμε μηχανισμό πολιτικής προστασίας ουσιαστικό. Μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα εφαρμόσουμε άμεσα ένα συγκροτημένο σχέδιο Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε: «Θα δώσουμε έμφαση στην πρόληψη, στην ενημέρωση, σε ασκήσεις Πολιτικής Προστασίας.

Οι δήμοι έχουν μια ευθύνη να εκπαιδεύσουν τους κατοίκους, για το τι συμβαίνει σε μια περίπτωση φυσικής καταστροφής. Η πρώτη μονάδα πολιτικής προστασίας είναι ο ίδιος ο πολίτης, ο οποίος πρέπει να είναι ενημερωμένος και να ξέρει τι πρέπει να κάνει.

Η χώρα χρειάζεται επειγόντως ένα σύστημα -όπως το 112- έγκαιρης ενημέρωσης των πολιτών για περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Το 112 είναι πρώτη προτεραιότητα. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γιατί δεν λειτουργεί ήδη».

Επιπλέον ο γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου διευκρίνισε ότι είναι αδικαιολόγητο σήμερα στο κομμάτι της πολιτικής προστασίας να μην έχουμε συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης όταν ξέρουμε ότι πολλά από τα φαινόμενα αυτά είναι άκρως προβλέψιμα και γνωρίζουμε ποιες περιοχές στην Ελλάδα είναι επιρρεπείς σε ακραία φαινόμενα.

«Θα αναλάβουμε μεγάλες πρωτοβουλίες σε επίπεδο πολιτικής προστασίας, σε επίπεδο έγκαιρης προειδοποίησης ώστε να μη χάνουμε ανθρώπινες ζωές και βέβαια θα αναπτύξουμε μια συνεννόηση με τους αρμόδιους και για την υποστήριξη των κρίσιμων υποδομών μας», είπε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

“Λόγια του αέρα” οι αποφάσεις της Συνόδου κατά της Τουρκίας, εκτιμά ο Κουτσούμπας (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: