Εχουμε ισχυρές δυνάμεις, ισχυρές συμμαχίες και θα απαντάμε στις τουρκικές προκλήσεις

File Photo: Ο Αλέξης Τσίπρας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, Andrea Bonetti




Μόλις ένα 24ωρο μετά τα σαφή μηνύματα από την Μάλτα, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από την ακριτική Χάλκη που τον υποδέχτηκαν οι λιγοστοί κάτοικοι του νησιού, ξεκαθαρίζει προς την Άγκυρα ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί ποτέ τις προκλήσεις και τις παραβιάσεις στις οποίες πάντα θ’ απαντά.

«Ο απρόβλεπτος γείτονάς μας πάλι άρχισε τις προκλήσεις με τη ρητορική του αλλά και με παραβιάσεις, όπως στην Κύπρο και λένε πως μπορεί να έρθουν και προς τα πάνω. Στην τακτική της επιθετικότητας απαντάμε, η Ελλάδα είναι ισχυρή και δυνατή, οι ένοπλες δυνάμεις είναι αξιόμαχες, το ηθικό είναι υψηλό.

Οι συμμαχίες μας είναι οι ισχυρότερες από ποτέ».

Ο κ. Τσίπρας μίλησε και για τις εσωτερικές εξελίξεις.

Σήμερα αντιπαρατίθενται δύο σχέδια, το δικό μας που λέει ότι συνεχίζουμε «όλοι μαζί» στην έξοδο από την κρίση, να γευτούμε τους καρπούς από την ανάπτυξη, να μειώσουμε τα φορολογικά βάρη και να επεκτείνουμε τα κοινωνικά δικαιώματα, και το άλλο σχέδιο που έχει τίτλο «ο καθένας μόνος του και όποιος αντέξει», το σχέδιο που λέει όποιος είναι πιο δυνατός, πιο ισχυρός, πιο πονηρός και οι υπόλοιποι ας πρόσεχαν..

Μιλώντας στην Τήλο, στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Δωδεκάνησα, ο πρωθυπουργός είπε ότι είμαστε περήφανοι διότι κάναμε πράξη την υπόσχεση μας να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια, ενώ άσκησε κριτική στη ΝΔ λέγοντας ότι αυτοί που ζητούν να μας ξανακυβερνήσουν είναι οι ίδιοι που χρεοκόπησαν τη χώρα και την οδήγησαν στο ΔΝΤ, είναι οι ίδιοι που υλοποιούσαν τις περικοπές που ζητούσαν οι δανειστές, προχώρησαν σε απολύσεις, που οδήγησαν σ αφανισμό τη μεσαία τάξη με δυσβάσταχτη φορολογία και σε ανεργία ένα εκατομμύριο εργαζομένους.

Λίγες ώρες νωρίτερα στην Μεσογειακή Βαλέτα της Μαλτας οι 7 ηγέτες των χωρών του νότου της ΕΕ καλούν την ΕΕ να εξετάσει κατάλληλα μέτρα σε πλήρη αλληλεγγύη με την Κύπρο, εάν η Τουρκία δεν τερματίσει τις παράνομες ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ.

HELLAS JOURNAL

Καταδικάζει το ΚΚΕ τα σχέδια της τουρκικής άρχουσας τάξης και τις απειλές για γεωτρήσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: