Δύσκολο να εμπιστευτεί κανείς τη Huawei, διαμηνύει από τη Σιγκαπούρη ο Σάναχαν

cting US Secretary of Defence Patrick Shanahan (L) speaks to South Korean Minister of National Defence Jeong Kyeong-doo (R) during a ministerial roundtable on the sidelines of the International Institute for Strategic Studies (IISS) 18th Asia Security Summit in Singapore, 01 June 2019. EPA, WALLACE WOON




Ο κινεζικός γίγαντας των τηλεπικοινωνιών Huawei είναι «πολύ κοντινά προσκείμενος» στην κυβέρνηση του Πεκίνου και είναι επομένως δύσκολο να εμπιστευθεί κανείς μία εταιρεία που βρίσκεται στο επίκεντρο του σινο-αμερικανικού εμπορικού πολέμου, δήλωσε σήμερα από τη Σιγκαπούρη ο επικεφαλής του Πενταγώνου Πάτρικ Σάναχαν.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Αμύνης ο τομέας του εμπορίου στην Κίνα βρίσκεται πολύ κοντά στον στρατό.

  • «Όταν βλέπω την κατάσταση αυτή, είναι πολύ ριψοκίνδυνο. Δεν μπορεί κανείς να πιστεύσει πως προστατεύονται αυτά τα δίκτυα (ανταλλαγής δεδομένων)», τόνισε ο Σάναχαν στο περιθώριο της συνόδου για την περιφερειακή ασφάλεια στη Σιγκαπούρη.

Η Huawei εντάχθηκε μέσα στον Μάιο από την Ουάσιγκτον σε έναν κατάλογο υπόπτων εταιρειών στις οποίες οι αμερικανικές επιχειρήσεις δεν θα πρέπει να πωλούν τεχνολογικά εξαρτήματα, καθώς ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποπτεύεται πως τα προϊόντα της κινεζικής εταιρείας μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις μυστικές υπηρεσίες του Πεκίνου για να κατασκοπεύουν τις επικοινωνίες άλλων χωρών.

Ο ιδρυτής της Huawei Ρεν Ζενγκφέι ήταν παλαιό στέλεχος των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων.

01/06/2019 09:04
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Σιγκαπούρη, Σιγκαπούρη
Γιώργης-Βύρων Δάβος

Έρευνα κατά της Google ετοιμάζει η Ουάσιγκτον: Για παραβίαση νομοθεσίας περί μονοπωλίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: