Δύο χρυσά μετάλλια απέσπασαν αθλητές της Κύπρου σε διεθνείς αγώνες κωπηλασίας

Η Εθνική ομάδα κατάφερε να μπει σε 4 τελικούς από τους 6 αγώνες που συμμετείχε και να κατακτήσει 2 χρυσά μετάλλια. KYPE




Δύο χρυσά μετάλλια εξασφάλισε η Εθνική Ομάδα Κωπηλάσιας σε διεθνείς αγώνες κωπηλασίας στο Μπλέντ της Σλοβενίας και σε εκπαιδευτικό αναπτυξιακό κοινόβιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας (FISA), όπου συμμετείχε με άλλες αναπτυξιακές χώρες.

Σύμφωνα με την Κυπριακή Ομοσπονδία Κωπηλασίας, στο εκπαιδευτικό κοινόβιο συμμετείχαν αθλητές από 5 χώρες ( Γεωργία, Μολδαβία, Σλοβενία, Βόρεια Μακεδονία και Κύπρος).

  • Στο αγωνιστικό μέροςτο οποίο ξεκίνησε την Παρασκευή 14 Ιουνίου οι αθλητές αγωνίστηκαν στην 64η Διεθνή Ρεγγάτα ( 64th International Rowing Regatta). Στους αγώνες συμμετείχαν 460 αθλητές από 15 χώρες (Αυστρία, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Γεωργία, Γερμανία, Ουγγαρία, Μολδαβία, Βόρεια Μακεδονία, Σαουδική Αραβία , Σερβία, Ελβετία, ΗΠΑ και Σλοβενία).
  • Η Εθνική ομάδα, η οποία αποτελείτο από τέσσερις αθλητές και συγκεκριμένα τους αθλητές Ρέαρ Νικήτα, Νικόλα Αριστείδου, Χριστόδουλο Δημητρίου και Στυλιάνα Αντωνιάδου, κατάφερε να μπει σε 4 τελικούς από τους 6 αγώνες που συμμετείχε και να κατακτήσει 2 χρυσά μετάλλια.

Συγκεκριμένα:

Στις 15 Ιουνίου, ο αθλητής Ρέαρ Νικήτα πήρε την 1η Θέση στο μονό σκιφ εφήβων σε σύνολο 24 συμμετοχών, οι Νικόλας Αριστείδου και Χριστόδουλος Δημητρίου την 5η θέση στο διπλό σκίφ παίδων σε σύνολο 12 συμμετοχών, η Στυλιάνα Αντωνιάδου την 14η θέση στο μονό σκίφ νεανίδων σε σύνολο 16 συμμετοχών.

Στου τελικούς της Κυριακής 16 Ιουνίου και πάλι ο Ρέαρ Νικήτα πήρε την 1η Θέση και το δεύτερο του χρυσό στο μονό σκιφ εφήβων από 23 αθλητές, ενώ οι Νικόλας Αριστείδου και Χριστόδουλος Δημητρίου την 4η θέση στο διπλό σκίφ παίδων σε σύνολο 15 συμμετοχών. Να σημειωθεί ότι οι αθλητές μας κρίθηκαν στο photo finish αφού 3 πληρώματα έπεσαν μαζί στον τερματισμό. Τέλος η Στυλιάνα Αντωνιάδου πήρε την 8η θέση στο μονό σκίφ νεανίδων από 12 συμμετοχές.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας στον τομέα της καινοτομίας επιθυμούν Κύπρος-Πολωνία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: