Διαψεύδουν οι συνήγοροι του Μισέλ Πλατινί την σύλληψή του: Καταθέτει ως μάρτυρας, λένε

File Photo: Ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί (Κ) αποχωρεί από μία ακρόαση στο Διεθνές Δικαστήριο Διαιτησίας για τον Αθλητισμό (CAS) στην Λωζάνη, Ελβετία (επανακυκλοφόρησε στις 18 Ιουνίου 2019). EPA, LAURENT GILLIERON




Διαψεύδουν οι συνήγοροι του πρώην προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί, την όποια εμπλοκή του στην υπόθεση διαφθοράς σε σχέση με την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ, στην οποία φέρεται εμπλεκόμενος, κρατείται από το πρωί και ανακρίνεται από τις γαλλικές αρχές.

  • Σύμφωνα με την ανακοίνωση των συνηγόρων του Μισέλ Πλατινί,  υπογραμμίζεται ότι ο παλιός αστέρας του ποδοσφαίρου δεν έχει συλληφθεί σε καμία περίπτωση, αλλά καταθέτει ως μάρτυρας, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η οικονομική εισαγγελία. Σύμφωνα πάντα με τους δικηγόρους του, ο πρώην πρόεδρος της UEFA και αντιπρόεδρος της FIFA συνεργάζεται με τις αρχές και απαντά με ακρίβεια σε όλες τις ερωτήσεις, μεταξύ αυτών και εκείνες που αφορούν την ανάθεση στη Γαλλία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016.

Έκπληκτος ο Μπλάτερ από την σύλληψη του Πλατινί

Αιφνιδιασμένος από τις εξελίξεις με τον Μισέλ Πλατινί δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ. «Για εμένα είναι μια μεγάλη έκπληξη, είναι κάτι για το οποίο έχουμε ήδη μιλήσει. Δεν ξέρω γιατί ξαφνικά επιστρέφουμε σε αυτή την ιστορία» ήταν η αντίδραση του γηραιού Ελβετού παράγοντα, ο οποίος σε συνέντευξή του στην Equipe επέμεινε στον αποφασιστικό ρόλο που διαδραμάτισε η Γαλλία, ως προς την ανάθεση της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και AFP

Συνελήφθη ο Μισέλ Πλατινί για διαφθορά: Είχε ήδη τιμωρηθεί από τη FIFA με αποκλεισμό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: