Θυροκολλήθηκε το προεδρικό Διάταγμα για την διάλυση της Βουλής και την επίσημη προκήρυξη εθνικών εκλογών, Αθήνα, Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019. Φωτογραφία: ΕΡΤ1




Θυροκολλήθηκε από τον Φρούραρχο, Κώστα Κυριαζόπουλο, το προεδρικό Διάταγμα που σφραγίζει την επίσημη διάλυση της Βουλής και την αυτόματη, επίσημη, έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

  • Η προεκλογική περίοδος θα έχει διάρκεια 24 ημέρες, έως και την Παρασκευή 5η Ιουλίου. Η νέα Βουλή θα ξεκινήσει τις εργασίες της στις 17 Ιουλίου, μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Οι εθνικές εκλογές, με την παρούσα κυβέρνηση, θα διεξαχθούν στις 7 Ιουλίου. Η μόνη αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα αυτή την στιγμή είναι η αλλαγή του υπουργού Εσωτερικών, τα καθήκοντα του οποίου θα αναλάβει υπηρεσιακός υπουργός.

  • Αυτό θα συμβεί καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε κατά την επίσκεψή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο σπουδαίο εθνικό λόγο και έτσι δεν προβλέπεται σχηματισμός υπηρεσιακής κυβέρνησης με άλλον πρωθυπουργό.

Το Προεδρικό Διάταγμα θα ορίζει και τα χρονοδιαγράμματα. Συγκεκριμένα, τα κόμματα και οι συνδυασμοί πρέπει να έχουν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στον Άρειο Πάγο μέσα σε προθεσμία εννέα ημερών και τα ψηφοδέλτια των κομμάτων να έχουν οριστικοποιηθεί μέσα σε 10 ημέρες.

Από το υπουργείο Εσωτερικών όλα είναι έτοιμα και οι πολίτες θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά τμήματα με τις ευρωεκλογές. Τα αποτελέσματα θα εκδοθούν με την ευθύνη της Singular Logic.

 

Διαλύεται η Βουλή: Εννέα ημέρες η προθεσμία για κόμματα και δέκα για υποψήφιους βουλευτές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: