Δέσμευση Αναστασιάδη: Θα συνεχίσω να εργάζομαι για την επιστροφή της Αμμοχώστου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. KYPE ΓΤΠ, ΧΡ.ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ




Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι θα συνεχίσω να πράττω ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, έτσι ώστε και τη λύση να επιτύχουμε και η επιστροφή της Αμμοχώστου να γίνει κατορθωτή.

Μιλούσε κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Προεδρικό με αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο της κατεχόμενης πόλης Αλέξη Γαλανό, κατά την οποία του επιδόθηκε υπόμνημα για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την Αμμόχωστο, την ώρα που αρκετός κόσμος είχε συγκεντρωθεί έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τον Δήμαρχο Αμμοχώστου να μεταφέρει την ολόψυχη, όπως είπε, συμπαράστασή του και το πόσο συμμερίζεται τα αισθήματα όσων έχουν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν την αποφασιστικότητα τους.

«Κατανοώ απόλυτα και τον πόνο και την επιθυμία επιστροφής» των κατοίκων της Αμμοχώστου και των υπολοίπων προσφύγων, συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ παρέθεσε μια σειρά από ενέργειες και πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, προκειμένου να επιτύχει την επιστροφή της πόλης στους νόμιμους κατοίκους της.

Είπε ακόμη ότι δεν παραγνωρίζει το τί έπραξαν οι προηγούμενοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας, ώστε να επιστραφεί η Αμμόχωστος. «Το πρόβλημα δεν οφείλεται στην ε/κ πλευρά αλλά στην τουρκική αδιαλλαξία» είπε ενώ ανέφερε ότι δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε τις συμπεριφορές της άλλης πλευράς, οι οποίες εκδηλώνονται με απαράδεκτο τρόπο, όπως έγινε με τις δηλώσεις του Κουντρέτ Οζερσάι για απογραφή τάχα των περιουσιών της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου.

Από την πλευρά του ο κ. Γαλάνος μετέφερε το υπόμνημα του Δήμου Αμμοχώστου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ ανέφερε ότι η συγκέντρωση του κόσμου έξω από το Προεδρικό είναι ειρηνική εκδήλωση «και δεν είναι διαδήλωση».

Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες ο Αντιδήμαρχος Αμμοχώστου Χρύσανθος Ζανέττος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου Πέτρος Δημητρίου, διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής αποτελούμενη από τους Κυριάκο Χατζηγιάννη από τον ΔΗΣΥ, Σκεύη Κουκουμά και Νίκο Κέττηρο από το ΑΚΕΛ, Ζαχαρία Κουλία από το ΔΗΚΟ, και την ανεξάρτητη βουλευτή Άννα Θεολόγου.

ΚΥΠΕ – Αντώνης Γκιλδάκης – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 28/06/2019

Άβυσσος η ψυχή του: Χαιρετίζει την προσπάθεια του Μενέντεζ ο Ομήρου, αλλά είναι …”σκοτεινή”!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: