Χρηστίδης: Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα ούτε του Τσίπρα, ούτε του Μητσοτάκη

File Photo: H πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά (Α) και ο εκπρόσωπος τύπου Παύλος Χρηστίδης (Δ). ΑΠΕ – ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές
«Δεν ήμασταν παρακολούθημα κανενός το Σάββατο το πρωί, δεν γίναμε και το Σάββατο το βράδυ, δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα ούτε του κ. Τσίπρα, ούτε του κ. Μητσοτάκη, όσο κι αν κάποιοι αυτό θα το ήθελαν πάρα πολύ».

Τα παραπάνω δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), Παύλος Χρηστίδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» σχετικά με την απόφαση της προέδρου του κόμματος Φώφης Γεννηματά να μη θέσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τον Ευάγγελο Βενιζέλο, γεγονός που προκάλεσε ρήξη στις σχέσεις του με το κόμμα.

  • «Για τη δική μας παράταξη η προοδευτική εξέλιξη της χώρας είναι το νούμερο ένα και δεν πιστεύουμε ότι αυτή τη λύση μπορεί να τη δώσει ούτε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος έχει κάψει το χαρτί του, ούτε η ΝΔ, η οποία έχει ένα συντηρητικό πρόγραμμα, όπου επιχειρεί με αγωνία να κρύψει μία σειρά θέσεών της, οι οποίες όμως δεν κρύβονται», επισήμανε ο κ. Χρηστίδης για τη στρατηγική του ΚΙΝΑΛ, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει καμία επιθετική κίνηση απέναντι σε κανέναν».

«Η Φώφη Γεννηματά», εξήγησε, «επέλεξε, όπως έχει το απόλυτο δικαίωμα ως πολιτικός αρχηγός, τον πρώτο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας» και «ήταν η ανακοίνωση του κ. Βενιζέλου που οριοθέτησε τη στάση του από εκείνο το σημείο και μετά». «Η ουσία του ζητήματος, όμως, είναι το τι θέλουμε εμείς να συμβολίσουμε με την επιλογή του προσώπου στην πρώτη θέση του Επικρατείας. Αυτό είναι κάτι που σχετίζεται με τη διεύρυνση του χώρου, με την πίστη μας στο ότι το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής, στην πίστη μας ότι το εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής, στο οποίο συμμετείχαν 212.000 πολίτες, έχει προοπτική και κυρίως μία μεγάλη πόρτα σε όλους αυτούς τους πολίτες, οι οποίοι απογοητεύτηκαν από αυτά που είδαν τα τελευταία πολλά χρόνια κι έχουν ανάγκη από νέα σελίδα στην πολιτική ζωή του τόπου. Με αυτούς θέλουμε να προχωρήσουμε, σε αυτούς απευθυνόμαστε και τους καλούμε να έλθουν να συνδιαμορφώσουν μαζί μας αυτή τη νέα σελίδα», τόνισε.

  • Υπενθύμισε, δε, ότι στο πρόσφατο συνέδριο το Κίνημα Αλλαγής έλαβε απόφαση «να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο, αυτόνομη πορεία, αυτοδύναμη στρατηγική κι αυτό υπηρετούν όλα μας τα στελέχη, όλα μας τα μέλη σε όλη την Ελλάδα», καθώς «δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε, δεν θέλουμε να χάσει ο ένας και ο άλλος, θέλουμε να κερδίσουμε εμείς, δεν θέλουμε να γίνουμε τρίτοι ή τέταρτοι στη σειρά των εξελίξεων».

Σε ό,τι αφορά τις επιλογές που δόθηκαν στον κ. Βενιζέλο ο κ. Χρηστίδης είπε ότι «το ψηφοδέλτιο Επικρατείας φτιάχνεται πριν από τις εθνικές εκλογές […] η επιλογή δεν έχει καμία συνωμοσία από πίσω της» και διευκρίνισε ότι «στον κ. Βενιζέλο είχε προταθεί να κατέβει με σταυρό οπουδήποτε ήθελε στη χώρα». «Είναι μία μάχη η οποία είναι δύσκολη, αλλά απαιτεί όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη στην πρώτη γραμμή, είναι μία συνεισφορά την οποία έχουμε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες, οι οποίοι έχουν ανάγκη να δουν την πανστρατιά. Φυσικά η εξέλιξη δεν ήταν καμιά εξέλιξη που μας χαροποίησε ή ήταν ευχάριστη, η ουσία όμως του ζητήματος ήταν ότι όποιος είναι απών από τη μάχη, εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα του κ. Τσίπρα», παρατήρησε.

«Η δική μας παράταξη», συνέχισε «έχει δώσει δείγματα γραφής τα τελευταία χρόνια, ξέρει πώς θα κάνει αντιπολίτευση και ξέρει πού θέλει να πάμε τη χώρα» και «έχει έλθει η ώρα να ανατρέψουμε αυτά τα οποία κάποιοι σήμερα θεωρούν δεδομένα».

«Ο Κ. Σημίτης προσέφερε πάρα πολλά στην πατρίδα, κανένα σχόλιο για κύκλους και διαρροές»

Κληθείς να σχολιάσει τη φερόμενη ενόχληση του Κ. Σημίτη για τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ -σύμφωνα τουλάχιστον με όσα διαρρέουν κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού- ο κ. Χρηστίδης απάντησε:

«Δεν συνηθίζω να σχολιάζω τέτοιου είδους διαρροές για λόγους δεοντολογίας. Ο Κώστας Σημίτης είναι ένας πρωθυπουργός, ο οποίος προσέφερε πάρα πολλά στην πατρίδα μας, έδωσε την Ελλάδα των Ολυμπιακών Αγώνων, την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θέλω να μπω στη λογική να σχολιάζω κύκλους και διαρροές. Η ουσία του ζητήματος είναι ότι εμείς θέλουμε να προχωρήσει η παράταξη ενωμένη, αποφασισμένη και με όραμα να βοηθήσει τους πολίτες, οι οποίοι το έχουν ανάγκη».

«Με πλατιά υπογραφή Τσίπρα ο μπλε αυτοδιοικητικός χάρτης»

Σχολιάζοντας τον χάρτη των αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών εκλογών ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι «είναι μια εικόνα με υπογραφή του κ.Τσίπρα, ο μπλε χάρτης έχει πλατιά την υπογραφή του κ. Τσίπρα».

«Τέσσερα χρόνια στη διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ οδήγησαν τον αυτοδιοικητικό χάρτη να γίνει τόσο μπλε όσο δεν έγινε ποτέ στη μεταπολίτευση και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να κάνει χαρούμενο κανέναν προοδευτικό πολίτη της χώρας. Η νίκη αμφιβόλου αξίας αυτοδιοικητικών παραγόντων, απλά και μόνο επειδή υποστηρίχθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία απέναντι σε προοδευτικούς, τους οποίους όποτε τους ακουμπούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και τους έδινε τη στήριξη κινδύνευσαν, ή έχασαν στο τέλος, είναι δείγμα της τοξικότητας που έχει πια η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και του Μεγάρου Μαξίμου. Είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα για την προοδευτική παράταξη, δεν κάνει κανέναν από εμάς χαρούμενο αυτή η εικόνα και είμαστε εδώ για να δώσουμε μία πολύ μεγάλη μάχη».

Η επιλογή Καμίνη συμβολίζει την διεύρυνση της παράταξης

Στο μεταξύ, σε άλλη συνέντευξή του στον Real FM, ο κ. Χρηστίδης σημείωσε ότι «η Φώφη Γεννηματά επέλεξε τον Γιώργο Καμίνη στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας για να συμβολίσει τη διεύρυνση της παράταξης τον τρόπο με τον οποίο θέλει να πορευτεί». Πρόσθεσε ότι είναι λυπηρό γεγονός η απόφαση του πρώην προέδρου, «ενός ανθρώπου ο οποίος συνέβαλε στο να μείνει η χώρα όρθια σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η ουσία όμως είναι ότι προχωράμε».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ εξήγησε πώς ο κ. Καμίνης εξυπηρετεί απόλυτα και συμβολικά αλλά και ουσιαστικά αυτό το άνοιγμα της προοδευτικής παράταξης, πίστεψε το εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής από την αρχή, συμμετείχε ως υποψήφιος πρόεδρος σε αυτό.

  • «Η πολιτική του καταγωγή, αν θέλετε, είναι στην Αριστερά και όχι στο ΠΑΣΟΚ, ύστερα και αυτό είναι κάτι για μας που έχει σημασία. Επομένως θέλω να πω ότι η δική μας κατεύθυνση, η δική μας κεντροαριστερή κατεύθυνση εξυπηρετείται απόλυτα με αυτή την επιλογή» ανέφερε και τόνισε: «Δεν επιλέξαμε εμείς να διώξουμε κάποιον, η ανακοίνωση του κ. Βενιζέλου είναι, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, απέναντι σε μία αυτονόητη επιλογή που κάνει πάντοτε ο αρχηγός του κάθε κόμματος, όπως είναι η Φώφη Γεννηματά του ΚΙΝΑΛ, να επιλέξει το νούμερο ένα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας».

Σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Χρηστίδης σχολίασε ότι το ΚΙΝΑΛ βγαίνει ενισχυμένο, αλλά ο αυτοδιοικητικός χάρτης των περιφερειών «είναι όλος μπλε με τρόπο που δεν ήταν ποτέ την περίοδο της μεταπολίτευσης». «Είναι κάτι το οποίο δεν μας κάνει χαρούμενους, μας προβληματίζει, αλλά ξέρουμε ότι η αιτία πίσω από αυτό είναι τα τεσσεράμισι χρόνια της διακυβέρνησής του κ. Τσίπρα, με το ύφος που πολιτεύτηκε και κυρίως με τις συνέπειες τις οποίες άφησε πίσω του», υπογράμμισε ο κ. Χρηστίδης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι ΑΝΕΛ αποφασίζουν για την κάθοδό τους ή μη στις εθνικές εκλογές

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal