Δεν θα γίνει το debate των πολιτικών για τις εθνικές εκλογές: Δεν βρέθηκε ημερομηνία

Υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών, Αντώνη Ρουπακιώτη (Κ), συνεδρίασε η Διακομματική Επιτροπή για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ/STR




Ολοκληρώθηκε η Διακομματική Συνεδρίαση για τον ορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής του ντιμπέιτ. Παρά το ότι προτάθηκαν οι ημερομηνίες από τις 27 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί μια ημερομηνία που να μπορούν όλα τα κόμματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ακόμη και να γίνει αργά το βράδυ της 2ας Ιουλίου, σε περίπτωση που δεν μπορούσε να βρεθεί άλλη ημερομηνία. Τελικά, όμως, ούτε και με αυτή τη συμβιβαστική διάθεση κατέστη δυνατόν να ξεπεραστούν τα κωλύματα. Οπότε, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν θα πραγματοποιηθεί ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσε, ενδεχομένως, εκ νέου να αναζητηθεί μια λύση, όχι όμως με τη σύσταση της Επιτροπής που συνήλθε σήμερα, Δευτέρα.

Αμέσως μετά το τέλος της Διακομματικής, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, δήλωσε: «Τα κόμματα δεν είχαν τη διάθεση να αλλάξουν το πρόγραμμά τους. Εμείς ήμασταν ανοιχτοί σε όλες τις ημερομηνίες και προτείνουμε στη ΝΔ έστω και στην ύστατη στιγμή στην ημερομηνία που αυτή θέλει, να συμφωνήσουμε για να γίνει το ντιμπέιτ τουλάχιστον μεταξύ των δύο».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Ζούλας, ανέφερε, σε δήλωσή του, ότι: «Ενώ υπήρχε συμφωνία μεταξύ όλων των κομμάτων για διεξαγωγή του ντιμπέιτ στις 2 Ιουλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να αλλάξει ημερομηνία. Οπότε, η Νέα Δημοκρατία πρότεινε δύο άλλες ημερομηνίες για τις οποίες, ωστόσο, δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει συμφωνία μεταξύ όλων των κομμάτων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή συνάντηση επανέφερε την πρόταση για διεξαγωγή του ντιμπέιτ στις 2 Ιουλίου, κάτι για το οποίο δεν μπορούσε πια να υπάρχει συμφωνία, αφού τα άλλα κόμματα είχαν προχωρήσει σε αλλαγές του προγράμματός τους.

Πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι κώλυμα για την διεξαγωγή του ντιμπέιτ στις 2 Ιουλίου είχε κυρίως το ΚΚΕ, που προέβαλε την άποψη ότι έχει ήδη αλλάξει δύο φορές την ημερομηνία για την κεντρική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη. Έτσι, με δεδομένο ότι έχει τυπώσει υλικό, δεν θα μπορούσε να κάνει και νέα αλλαγή στο πρόγραμμά του.

Επίσης, συζητήθηκε έντονα στη Διακομματική Επιτροπή ότι ακόμη και αν ο πρωθυπουργός συμμετείχε αργά το βράδυ της 2ας Ιουλίου στο ντιμπέιτ, θα ήταν καταπονημένος και στην ουσία, δεν θα μπορούσε να γίνει το ντιμπέιτ.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Όθωνας, δήλωσε ότι είναι προσχηματικός ο λόγος που επικαλέστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι: «Επιβεβαιώνεται πως ο κ. Τσίπρας ποτέ δεν ήθελε το ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς».

Hellas Journal

“Λόγια του αέρα” οι αποφάσεις της Συνόδου κατά της Τουρκίας, εκτιμά ο Κουτσούμπας (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: