Δεν προσήλθε σε κατάθεση για Novartis ο Αγγελής: Να μην εξαιρεθούν Δημητρίου-Δασούλας

File Photo: Αστυνομικά οχήματα έξω από το Εφετείο Αθηνών, ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας




Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζάχαρης, εισηγήθηκε προς το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου να απορριφθεί το αίτημα του  για την εξαίρεση της εισαγγελέως του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Ξένης Δημητρίου και του αντεισαγγελέα Δημήτρη Δασούλα, από τη διερεύνηση των καταγγελλομένων περί στημένων διώξεων πολιτικών στην υπόθεση της Novartis αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή

Την οριστική απόφαση θα λάβει το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

  • Νωρίτερα, ο κ. Αγγελής δεν είχε προσέλθει στο προγραμματισμένο ραντεβού του στο γραφείο του ομοιόβαθμού του εισαγγελέα, Δημήτρη Δασούλα, για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τα όσα αναφέρει στις δύο εμπιστευτικές αναφορές του προς την εισαγγελέα του ανωτάτου ποινικού δικαστηρίου για την υπόθεση της Novartis.

Όμως, ο κ. Αγγελής κατέθεσε στον κ. Δασούλα «υπόμνημα-αίτηση-δήλωση», όπου επαναλαμβάνει τα περί υποχρέωσης αποχής για λόγους ευπρέπειας (αμφότεροι), δηλαδή η κυρία Δημητρίου και ο κ. Δασούλας, αυτοβούλως από την επίμαχη υπόθεση και σε αντίθετη περίπτωση το σημερινό έγγραφό του να θεωρηθεί ως αίτηση εξαίρεσης και των δύο εν λόγω εισαγγελικών λειτουργών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
21/06/2019

Στην δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ΝΔ: Υψηλοί συμβολισμοί και αέρας ανανέωσης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: