Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος (1-Δ), ο Παναγιώτης Σγουρίδης 2-Δ), η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά (3-Α), ο Αριστειδης Φωκάς (2-Α) και ο Κώστας Κατσίκης (1-Α) στη σημερινή συνεδρίαση τους Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ σε ξενοδοχείο της Αθήνας, Κυριακή 9 Ιουνίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Δεν θα κατέβουν στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του εθνικού συμβουλίου των ΑΝΕΛ, που συνεδρίασε νωρίτερα σήμερα, μεσημέρι Κυριακής.

  • Την ανακοίνωση έκανε ο επικεφαλής του κόμματος, Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου. Ανέφερε ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να αγωνίζεται για την αποκατάσταση των ανισοτήτων, ενώ διαπίστωσε ότι «εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή στην ελληνική πολιτική», αφού «ο ελληνικός λαός εξέφρασε την άποψή του».

Μίλησε για την προσφορά, όπως την χαρακτήρισε, του κόμματός του στην χώρα καθ’ όλη την διάρκεια της συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, για τα εθνικά θέματα, για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ακόμα η Ελλάδα στο εσωτερικό της, και εξαπέλυσε βολές κατά της Τουρκίας για την προκλητική συμπεριφορά της στην κυπριακή ΑΟΖ.

  • Τόνισε, ωστόσο, ότι, αν και οι ΑΝΕΛ δεν θα θέσουν εαυτούς στην κρίση του ελληνικού λαού στις 7 Ιουλίου, σκοπεύουν να παραμείνουν ενεργοί και να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον εκτός Βουλής. «Αφού σας υπηρέτησα ως ενεργό μέλος του Κοινοβουλίου και της Κυβέρνησης για 27 χρόνια, ξέρω ότι σήμερα, μπορώ να σας είμαι περισσότερο χρήσιμος εκτός Κοινοβουλίου παρά εντός», δήλωσε.

Αναλυτικά, η δήλωση του Πάνου Καμμένου  έχει ως εξής:

«Το Έθνος, την τελευταία δεκαετία, υπήρξε αντικείμενο μιας σταθερά δομημένης κρίσης. Ήταν αποστολή δική μου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων να αντιμετωπίσουμε κατά μέτωπο, την κρίση αυτή.

  • Αντισταθήκαμε στις προκλήσεις που αντιμετώπιζε ο ελληνικός λαός, μεταξύ πολιτικής αντιπαράθεσης και κοινωνικής διάσπασης, που αποδυνάμωσαν δραματικά τις βάσεις των θεσμών μας και την ικανότητά τους να υπηρετήσουν το κοινό καλό. Αναδείξαμε τους εξωγενείς οικονομικούς και κοινωνικούς κινδύνους που απειλούσαν την εθνική κυριαρχία και ασφάλειά μας. Αντιμετωπίσαμε τους υπεύθυνους που δημιούργησαν τις απειλές αυτές και που επέτρεψαν να ανδρωθούν.

Είχα το προνόμιο να με εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, και με την υποστήριξη του κινήματος και όλων εσάς, μίλησα πάντα τη γλώσσα της αληθείας και έθεσα τον εαυτό μου στην εμπροσθοφυλακή, υπήρξα υποστηρικτής της αλλαγής πολιτικής και της εθνικής συμφιλίωσης.

  • Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κράτησαν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρά την προσφορά 80 δις από τον πρώην Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας για έξοδο και από τις δύο και μετατροπής της χώρας σε ευρωπαϊκή αποθήκη προσφύγων και παράνομων μεταναστών.

Δημιουργήσαμε στενές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τη Γαλλία που μας βοήθησαν να αποφύγουμε το γερμανικό σχέδιο και να παραμείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη.

Δημιουργήσαμε, επίσης, επιτυχώς, ισχυρές σχέσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Κύπρο και τον υπόλοιπο αραβικό κόσμο, διατηρώντας ταυτόχρονα τον ηγετικό μας ρόλο στη Μεσόγειο.

Οικοδομήσαμε την ισχυρότερη συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στη Μεσόγειο.

  • Δεν διαρρήξαμε τις σχέσεις μας με την ομόδοξη Ρωσία. Διαδραματίσαμε σημαντικό ρόλο στην επισήμανση των δικαιωμάτων και την προστασία της ζωής των προσφύγων, προβάλλοντας την Ελλάδα ως πρωτεργάτη υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο. Βγάλαμε την Ελλάδα από τους στόχους της ισλαμικής τρομοκρατίας.

Η Ελλάδα είναι πλέον σημαντικός ενεργειακός παράγοντας στην περιοχή. Η συμφωνία να δημιουργηθεί τράπεζα φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη αναβάθμισε τη γεωπολιτική και οικονομική σημασία του Έβρου και σύντομα θα αποτελέσουμε σημαντικό παραγωγό φυσικού αερίου. Ο στρατηγικός αγωγός East Med έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει την ασφάλεια του εφοδιασμού, διευκολύνοντας την ανεξάρτητη παράδοση φυσικού αερίου από τη Μέση Ανατολή στην Ευρώπη.

Πιστεύω και συνεχίζω να πιστεύω στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια εταιρική σχέση που θα πρέπει όμως να αντικατοπτρίζει τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες πάνω στις οποίες βασίστηκε.

  • Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει σήμερα και γι’ αυτό το λόγο υπερασπίστηκα με υπερηφάνεια τον αγώνα ενάντια στη γερμανική κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η έντονη οικονομική λιτότητα, που εξακολουθεί να μας επιβάλλει η Γερμανία όχι μόνο δημιούργησε ανισότητες εντός της Ένωσης, αλλά είχε και σοβαρές συνέπειες για την πατρίδα μας.

Δημιούργησε οικονομική αναταραχή μέσω της επιβολής υψηλότερης φορολογίας, η οποία αποδυνάμωσε τα δικαιώματα των εργαζομένων, μείωσε τους μισθούς και τις συντάξεις, ενώ βλάπτει τους τομείς της ευημερίας, της υγείας και της παιδείας μας και σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη και παράνομη μετανάστευση, συμπίεσε τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα οδηγώντας σε περιπτώσεις ακραίας φτώχειας και ανασφάλειας.

Είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω να αγωνίζομαι για την αποκατάσταση των ανισοτήτων.

  • Η στάση των μεγάλων πολιτικών κομμάτων ήταν εντελώς ακατάλληλη. Χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο για την επίλυση των προαναφερθέντων ζητημάτων, υπήρξε, αντιθέτως, μια κακόβουλη πόλωση της πολιτικής, η οποία οδήγησε σε λασπολογία, τρανό παράδειγμα η τελευταία συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Αυτή η κακής πίστεως αναποτελεσματικότητα θέτει σε κίνδυνο την ταυτότητα που έχουμε δουλέψει τόσο σκληρά για να οικοδομήσουμε.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για αυτήν την ταυτότητα και να υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία μας ενάντια σε εκείνους που την διακινδύνευσαν και βοήθησαν να επηρεάσουν τις εθνικές πολιτικές δυνάμεις έτσι ώστε να προδώσουν τον λαό τους.

Γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί οι δράστες – άτομα σαν τον Τζορτζ Σόρος και τη συμμορία του, η οποία αποτελείται από ανάλγητους πολιτικούς και εξωνημένους δημοσιογράφους, που πρέπει να αναχαιτιστούν με κάθε κόστος.

Η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα και δεν πρέπει να επιτρέψει να γίνει αντικείμενο αστάθειας λόγω ξένης επιρροής.

  • Καταφέραμε να βγούμε από την περίοδο των σκληρών μνημονίων, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη χώρα μας από την κρίση που την πλήττει και να θέσουμε ξανά στα χέρια του ελληνικού λαού την ικανότητα να δημιουργούμε διαρκείς μεταρρυθμίσεις. Πριν από αιώνες, ο ελληνικός λαός ήταν ο ιδρυτής της ίδιας της αρχής της Δημοκρατίας και των καινοτομιών στην εφαρμογή της.

Δημιουργήσαμε την αλλαγή. Πρέπει να υποστηρίξουμε αυτή την κληρονομιά και να τη μεταβιβάσουμε στην επόμενη γενιά μας, με την υπόσχεση για ένα καλύτερο μέλλον.

  • Εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή στην ελληνική πολιτική, ο ελληνικός λαός εξέφρασε την άποψή του. Έχει ψηφίσει για πολιτική αλλαγή. Αναγνωρίζω τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές και ειλικρινά ελπίζω ότι θα μπορέσει να επιφέρει την πολιτική αλλαγή που ψήφισε ο ελληνικός λαός. Πάντα πίστευα ότι η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα και το ανέδειξα πριν από τις εκλογές.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, εργάστηκα ακούραστα για να οικοδομήσω εθνική ομοψυχία και να συμβάλω στη σταθερότητα της χώρας, ιδιαίτερα αυτές τις στιγμές. Είναι καθήκον μας στα θύματα της οικονομικής κρίσης, σε εκείνους που δεν είναι πλέον μαζί μας, στους νέους που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα για να βρουν ένα καλύτερο μέλλον, στις οικογένειες που υπέφεραν και συνεχίζουν να υποφέρουν, να δημιουργήσουμε σταθερότητα και ένα μέλλον ευημερίας.

Η επιτυχία μας θα καθοριστεί από την ικανότητά μας να φέρουμε τους νέους μας πίσω στην πατρίδα και να δημιουργήσουμε ευημερία. Για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε χρόνο για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ευημερίας του ελληνικού λαού.

  • Για το λόγο αυτό, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και εγώ σήμερα αποφασίσαμε να ανακοινώσουμε την απόφασή μας να μην μετάσχουμε στις βουλευτικές εκλογές που θα λάβουν χώρα τον επόμενο μήνα.

Ακούσαμε τη φωνή του ελληνικού λαού.

Είναι καθήκον μου να συνεχίσω να υπηρετώ τον ελληνικό λαό. Θα παραμείνω ενεργός.

  • Θα συνεργαστώ με την κοινωνία των πολιτών, τόσο των ημεδαπών όσο και των αλλοδαπών, για να υποστηρίξω την ενότητα και να προωθήσω τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, να στηρίξω και να ενισχύσω την εικόνα της Ελλάδας στη διεθνή κοινότητα και να επανιδρύσουμε μαζί ένα πολιτικό κίνημα υπέρ των αρχών τις οποίες μαζί υπερασπιζόμαστε.

Οι ενέργειές μας για το παρόν και το όραμά μας για το μέλλον θα έχουν σοβαρές συνέπειες για την ελληνική ταυτότητα, για τις επόμενες γενιές.

  • Πιστεύω ότι μπορώ να συνεισφέρω σημαντικά στην υπεράσπιση και διατήρηση αυτής της ταυτότητας, στον τρόπο ζωής μας, στην εκπλήρωση μιας προσωπικής υπόσχεσης για το ελληνικό μέλλον. Επισημαίνω τη σοβαρότητα του κινδύνου για τα εθνικά μας θέματα, την απειλή νέας τουρκικής εισβολής στην Κυπριακή Οικονομική Ζώνη, και την προσπάθεια μέσω κρίσης να ανοίξει συζήτηση για συνεκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών στο Αιγαίο που θα αποτελεί εθνική προδοσία.

Αφού σας υπηρέτησα ως ενεργό μέλος του Κοινοβουλίου και της Κυβέρνησης για 27 χρόνια, ξέρω ότι σήμερα, μπορώ να σας είμαι περισσότερο χρήσιμος εκτός Κοινοβουλίου παρά εντός.

Εργαζόμενος με άλλες πατριωτικές δυνάμεις, θα δημιουργήσουμε μια κίνηση αδιάκοπης διαρκούς αλλαγής.

Θα βάλουμε την Ελλάδα μπροστά».

HELLAS JOURNAL

Ξεκίνησε η συνεδρίαση Εθνικού Συμβουλίου ΑΝΕΛ: Η στάση του κόμματος στις εθνικές εκλογές

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: