Δεν φοβάται να κατηγορηθεί για ψευδορκία, σε σχέση με την Ρωσία, δηλώνει ο υιός Τραμπ

“Χαίρομαι που επιτέλους τελείωσε. Μπορέσαμε να αποσαφηνίσουμε τα πράγματα”, είπε ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, για την υπόθεση της ρωσικής ανάμιξης στις εκλογές του 2016, εξερχόμενος από το Καπιτώλιο. EPA, ZACH GIBSON




Ο πρωτότοκος γιος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θέλει “να γυρίσει σελίδα” μετά τη νέα ακρόασή του από τη Γερουσία, τονίζοντας ότι επιβεβαίωσε τις προηγούμενες καταθέσεις που έδωσε στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει το Κογκρέσο για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

“Χαίρομαι που επιτέλους τελείωσε. Μπορέσαμε να αποσαφηνίσουμε τα πράγματα”, είπε ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, 41 ετών, εξερχόμενος από το Καπιτώλιο. Οι Δημοκρατικοί τον κατηγορούν ότι είπε ψέματα για τις επαφές που είχε με Ρώσους κατά την προεκλογική περίοδο.

Στην ερώτηση αν φοβάται ότι θα κατηγορηθεί για ψευδορκία, απάντησε: “Καθόλου”.

Ο Ντόναλντ Τζούνιορ, ο οποίος διαχειρίζεται τις οικογενειακές επιχειρήσεις ως επικεφαλής του Οργανισμού Τραμπ, κατέθετε επί περίπου τρεις ώρες, κεκλεισμένων των θυρών, στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας. Αν και είχε περάσει ήδη από ακρόαση, οι γερουσιαστές ήθελαν να επανεξετάσουν κάποιες από τις προηγούμενες δηλώσεις του επειδή αντικρούουν άλλες μαρτυρίες και γεγονότα που αποκαλύφθηκαν στη συνέχεια. Μεταξύ άλλων, σκόπευαν να τον ρωτήσουν για το σχέδιο κατασκευής ενός Πύργου Τραμπ στη Μόσχα και να συγκρίνουν τους ισχυρισμούς του με εκείνους του Μάικλ Κόεν, του πρώην προσωπικού δικηγόρου του Τραμπ. Ο Κόεν εκτίει ποινή φυλάκισης τριών ετών για απάτη, παράβαση των εκλογικών νόμων και ψευδορκία.

Ο Ντόναλντ Τζούνιορ διαβεβαίωσε ότι δεν άλλαξε τίποτα από την αρχική κατάθεσή του. “Αν υπήρχε ανάγκη για διευκρινίσεις, επειδή ο Μάικλ Κόεν, ας μην το ξεχνάμε, βρίσκεται στη φυλακή αυτή τη στιγμή επειδή είπε ψέματα στις ίδιες (κοινοβουλευτικές επιροπές) χαίρομαι για αυτό”, κατέληξε.

Με στοιχεία ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Την πρόθεση του να συναντηθεί με τον Πούτιν στην σύνοδο της G20 ανακοίνωσε ο Τραμπ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: