Δεν αλλάζει θέση ο Λευκός Οίκος για το Μεξικό: Ενθαρρυμένος, όμως, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς

Ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού Marcelo Ebrard. EPA, SHAWN THEW




Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς δήλωσε ενθαρρυμένος για τη διάθεση που επέδειξε το Μεξικό να κάνει περισσότερα για να μειωθούν οι μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα, αλλά υπενθύμισε ότι εναπόκειται στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να αποφασίσει εάν επαρκούν για να αποφευχθεί η επιβολή δασμών σε όλα τα εισαγόμενα μεξικανικά προϊόντα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Γιορκ, στην Πενσιλβάνια, ο Πενς υπενθύμισε ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος θέλει να δει να αναλαμβάνονται αποφασιστικές πρωτοβουλίες από την μεξικανική κυβέρνηση και ο Τραμπ είναι αυτός που εντέλει θα αποφασίσει εάν θα επιβληθούν οι κυρώσεις τη Δευτέρα ή όχι.

Ακόμη, ο Πενς σημείωσε ότι οι συνομιλίες αξιωματούχων των δύο κυβερνήσεων, οι οποίες άρχισαν την Τετάρτη, θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς ξεκαθάρισε ότι η θέση του Λευκού Οίκου για τους δασμούς δεν έχει αλλάξει.

Ως «αυτή τη στιγμή», η Ουάσινγκτον εννοεί να «προχωρήσει» στην επιβολή των δασμών, υπογράμμισε η Χάκαμπι Σάντερς σε ανακοίνωσή της, με την οποία προφανώς διέψευδε δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg σύμφωνα με το οποίο η Ουάσινγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο να αναβάλει την επιβολή των δασμών ώστε να καταστεί εφικτή η επίτευξη συμφωνίας με την κυβέρνηση του Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Το Μεξικό προτείνει στις ΗΠΑ την αποστολή 6.000 εθνοφρουρών στα νότια σύνορά του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: