Χάθηκε… η «μπάλα»: Από πότε οι τουρκικές προκλήσεις βαφτίζονται… «εθνικός αγώνας»;

File Photo: Ο παράνομος ψευδο-“πρωθυπουργός” του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ. @Sigmalivecom




Τουρκία και ψευδοκράτος έχουν χάσει το μέτρο στις δηλώσεις τους για τις προκλητικές ενέργειες της πρώτης στην ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ και ομιλούν για «εθνικό αγώνα» και κυριαρχικά δικαιώματα, σύμφωνα με δηλώσεις του ψευδο-«πρωθυπουργού» του ψευδοκράτους σήμερα, Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019.

  • Είναι προϋπόθεση να στηρίξουμε την «μπλε πατρίδα» (σ.σ.: όρος που χρησιμοποιεί για την θάλασσα γύρω από την Τουρκία ο Ταγίπ Ερντογάν) δήλωσε ο ψευδο-«πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, λέγοντας ότι Τουρκία και ψευδοκράτος είναι αποφασισμένοι γι’ αυτό, γιατί σε διαφορετική περίπτωση «θα κλείσουμε τα μάτια σε αυτό που κλέβει τα δικαιώματά μας, σκοτεινιάζει το μέλλον μας».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση ο κ. Τατάρ σχολίαζε τις πληροφορίες ότι Γαλλία και Ελλάδα θα ζητήσουν την επιβολή οικονομικών μέτρων από την ΕΕ εναντίον της Τουρκίας λόγω των δραστηριοτήτων του Φατίχ. «Η Ελλάδα είναι η χώρα που στο όνομα της Ένωσης προκάλεσε πόλεμο στην Κύπρο, δολοφόνησε τους Τ/κ, άνοιξε τον δρόμο να θαφτούν σε ομαδικούς τάφους τα παιδιά και οι γυναίκες μας. Ο κύριος υπεύθυνος για το Κυπριακό δεν πρόκειται να πετύχει τίποτε με το να συγκρουσθεί με την Τουρκία όπως τον κλέφτη που φωνάζει για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

  • Ο Ερσίν Τατάρ επανέλαβε αυτό που ο Τούρκος Πρόεδρος είπε, ότι, δηλαδή, η Τουρκία, η Βρετανία και η Ελλάδα είναι εγγυήτριες χώρες στην Κύπρο και διερωτήθηκε «τι είναι η Γαλλία; Τι θέλει η Γαλλία στην Κύπρο;».

Η ΕΕ, συνέχισε, δεν έχει κρατήσει καμία από τις υποσχέσεις που έδωσε στους Τ/κ και ακολουθεί πολιτική υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Στην ανατολική Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή συνεχίζεται ένας καβγάς (πόλεμος) συμφερόντων, όπως λίγοι έγιναν στην ιστορία. Η Κυπριακή Δημοκρατία, σε συνεργασία με κάποιες χώρες, ονειρεύονται να σφετεριστούν τα δικαιώματά μας και της Τουρκίας, αποκλείοντας μας από την ανατολική Μεσόγειο. Λόγω αυτού του πολέμου συμφερόντων κάποιοι διεθνείς οργανισμοί που θεωρούν τον εαυτό τους πολιτισμένο, όπως τα ΗΕ και η ΕΕ, παρ’ ότι γνωρίζουν τις πραγματικότητες στην Κύπρο και την ε/κ αδιαλλαξία, αποφεύγουν να το πουν και να καλέσουν την ε/κ πλευρά στο σωστό δρόμο».

  • Στο πλαίσιο της έννοιας «της μπλε πατρίδας της Τουρκίας μας», σύμφωνα με τον κ. Τατάρ, η Τουρκία προστατεύει την ίδια και τους Τ/κ όσον αφορά τα δικαιώματά τους στην ανατολική Μεσόγειο, συνεχίζει την παροχή ασφάλειας ζωής και περιουσιών για τους Τ/κ και είναι μια σχέση που χρειάζεται για την προστασία τους.

Εν συντομία, είπε, δίδεται ένας «εθνικός αγώνας» στην ανατολική Μεσόγειο που θα επηρεάζει το μέλλον του ψευδοκράτους και της Τουρκίας και «είναι προϋπόθεση να στηρίξουμε την μπλε πατρίδα». Γαλλία και ΕΕ εάν νομίζουν ότι αρνούμενοι τα δικαιώματα των Τ/κ, εκτοξεύοντας απειλές και λαμβάνοντας παράλογες, εκτός διεθνούς δικαίου αποφάσεις, θα μας φοβίσουν, «πλανώνται πλάνην οικτράν».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Οι τουρκικές προκλήσεις στη συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη με Πρόεδρο ΚΣ ΟΑΣΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: