Χάνουν λεφτά και κύρος τρεις πολυεθνικές λόγω της καταγγελίας βιασμού εναντίον του Νεϊμάρ

File Photo: Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ κατηγορείται για βιασμό για βάζει ”φωτιά” σε τρεις πολυεθνικές. EPA, Lucas Figueiredo




Τρεις πολυεθνικές εταιρείες που χρηματοδοτούν τον Νεϊμάρ, εξέφρασαν την ανησυχία τους, μετά την καταγγελία βιασμού που έκανε την περασμένη Παρασκευή μια γυναίκα από την Βραζιλία, με την οποία ο παίκτης είχε βρεθεί στο Παρίσι και εκείνη ανέφερε, πως υπό την επήρεια αλκοόλ και χωρίς τη θέλησή της, είχαν σεξουαλική επαφή.

Η Nike, η Mastercard και η Red Bull αντέδρασαν στον σάλο που προκάλεσε η καταγγελία της γυναίκας, που είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς μια οικονομική συμφωνία με τον παίκτη, προκειμένου να μην προχωρήσει σε καταγγελία, όπως αναφέρει η εφημερίδα της Αργεντινης Clarin.

«Ανησυχούμε βαθύτατα για αυτούς τους ισχυρισμούς και παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», ανακοίνωσε η Nike, η οποία είναι χορηγός του επιθετικού της Παρί Σεν Ζερμέν από τότε που ήταν 13 ετών, με σύμβαση που λήγει το 2022.

Η πιστωτική κάρτα Mastercard, η οποία έκτισε και συνέδεσε την παγκόσμια εικόνα της με το ποδόσφαιρο για δύο δεκαετίες ως χορηγός του Πελέ, σε ανακοίνωση της στην εφημερίδα Estado de Sao Paulo, τόνισε: «Είμαστε ανυπόμονοι και προβληματισμένοι με τις εις βάρος του κατηγορίες και παρακολουθούμε την κατάσταση».

Σε ανακοίνωση της αυστριακής πολυεθνικής Red Bull, αναφέρεται σχετικά: «Ο Νεϊμάρ είναι μαζί με την Red Bull από το 2010. Είναι ευθύνη των δημοσίων αρχών να καθορίσουν τα γεγονότα μετά από αυτή την σοβαρή κατηγορία».

Η καταγγελία κατά του Νεϊμάρ, έγινε σε αστυνομικό τμήμα στο Σαο Πάολο από μια γυναίκα, την οποία γνώρισε μέσα από το Instagram και της πλήρωσε το ταξίδι για το Παρίσι. Οι δύο τους φέρονται να συναντήθηκαν σε ξενοδοχείο στις 15 Μαΐου στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο Νεϊμάρ απαντώντας στις κατηγορίες βιασμού δημοσίευσε ένα βίντεο με φωτογραφίες, καθώς και μηνύματα που του έστειλε η γυναίκα.

Ο διάσημος Βραζιλιάνος κλήθηκε να παρουσιασθεί ενώπιον της αστυνομίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όταν άνδρες του τμήματος πληροφοριών από την Αστυνομία της Πολιτείας, μετέβησαν στην Τερεσόπολις, όπου προετοιμάζεται η Εθνική Βραζιλίας.

«Απορρίπτουμε τις κατηγορίες και πάνω απ’ όλα την έκθεση στα ΜΜΕ μιας εξαιρετικά αρνητικής κατάστασης. Όλες οι αποδείξεις της απόπειρας εκβιασμού και του μη βιασμού θα κατατεθούν στις αστυνομικές αρχές σύντομα», ανέφεραν οι δικηγόροι του Νεϊμάρ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

 

Μυθικό το νέο συμβόλαιο Ιτούδη στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ανανέωσε για δύο έτη την θητεία του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: