Αυστηρή προειδοποίηση Πάιατ από το Βόλο: Η Τουρκία να μην προκαλεί την κυπριακή ΑΟΖ

Ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ. Πηγή φωτογραφίας: HellasJournal




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL, Γ.Σ.

Σαφές μήνυμα για την ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων επανέλαβε από το Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί για την ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων», είπε και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν όλα τα σχέδια ώστε να αντιμετωπίσει η χώρα οποιαδήποτε πρόκληση».

  • Να μην προκαλεί την κυπριακή ΑΟΖ κάλεσε την Τουρκία από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Παϊατ. “Οι ΗΠΑ και η ΕΕ συμμερίζονται την αναπτυξιακή προοπτική στα νερά της Κύπρου και δεν θέλουν άλλη ένταση από την Τουρκία. Είναι καιρός για διάλογο και όχι άλλες ενέργειες που κλιμακώνουν την ένταση”, είπε χαρακτηριστικά.
  • Επανέλαβε δε, για πολλοστή φορά πως η χώρα μας είναι σημείο ασφάλειας και σταθερότητας για όλη την περιοχή κυρίως της ΝΑ Μεσογείου.
Ελικόπτερο τύπου Kiowa. Photo Hellas Journal

Κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής στο Βόλο, εντάχθηκαν 70 νέα ελικόπτερα Kiowa, για την Αεροπορία Στρατού, μαζί με το τελευταίο Chinook από τα δέκα που πήρε σύνολο η χώρα μας, στη δύναμη του Στρατού Ξηράς.

  • Η Αμερικανίδα βοηθός υπουργού άμυνας, αρμόδια για τις αμυντικές εξαγωγές και τη συνεργασία σημείωσε με νόημα την σχέση που έχουν αναπτύξει Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ann Cataldo, Deputy Assistant Secretary of the Army, είπε ότι είναι πολύ ενθουσιασμένη για την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών.

Μετά την εκπαίδευση των πληρωμάτων της Αεροπορίας Στρατού, υπολογίζεται ότι από τα τέλη του καλοκαιριού κι έπειτα, εκτός από τα αεροσκάφη επιφυλακής στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, θα υπάρχουν και ελικόπτερα Kiowa, σε όλο το μήκος του αιγαίου, οπλισμένα κι έτοιμα για την επιθετική αναγνώριση για την οποία είναι προορισμένα.

Ελικόπτερο τύπου Kiowa. Photo Hellas Journal

Μαζί με τα ελικόπτερα Kiowa warrior εντάχθηκαν επίσημα και τα δέκα μεταφορικά τύπου Chinook. Πρόκειται γι’ αυτά που με την έλευση τους είχαν ριχτεί πριν από τρία χρόνια στη μάχη με τις φλόγες, ενώ το γεγονός πως έφτασε στην χώρα μας ακόμη ένα, μαζί με συλλογές κινητήρων κι άλλα ανταλλακτικά, σημαίνει την ενίσχυση του ιπτάμενου στόλου που καθημερινά και αθόρυβα βρίσκονται δίπλα στις ανάγκες του πολίτη, είτε με αεροδιακομιδές από τα νησιά, είτε με την αεροπυρόσβεση.

Φυσικά η κύρια αποστολή τους είναι η επιχειρησιακή ετοιμότητα ώστε να ενισχύουν άμεσα την άμυνα σε ακριτικά σημεία της Ελληνικής επικράτειας όποτε κι αν κριθεί απαραίτητο.

Παρόν στην τελετή ήταν και ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος ως υπουργός, υπέγραψε τη συμφωνία για την παραλαβή των Kiowa.

Προκλήσεις χωρίς τέλος από Ντονμέζ: Έκανε γεώτρηση ο Πορθητής και ετοιμάζεται για νέα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: