Αυστηρή προειδοποίηση Αποστολάκη προς την Άγκυρα για τις παραβιάσεις

Πηγή φωτογραφίας: ΥΕΘΑ




“Οι τρόποι αντίδρασης και οι μεθοδεύσεις της Τουρκίας δε βοηθούν στο να πέσει η ένταση”, διαμηνύει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης από την Αεροπορική Βάση Δεκέλειας στο Τατόι.

  • Κατά την τελετή παραλαβής δώδεκα νέων εκπαιδευτικών αεροσκαφών Σταδίου Επιλογής, τύπου TECNAM P-2002JF, από την Πολεμική Αεροπορία και ερωτηθείς για την προκλητικότητα των τελευταίων ημερών από πλευράς γείτονος, ο κ. Αποστολάκης υπογράμμισε ότι οι “συνεχίζουμε και προσπαθούμε προς όφελος και των δύο πλευρών να σταματήσουν οι παραβιάσεις και αυτού του τύπου οι ενέργειες”, ενώ πρόσθεσε πως “αντιμετωπίζονται και αναχαιτίζονται όλες οι παραβιάσεις, όπως προβλέπεται και όπως έχουμε ως πάγια τακτική μας».

Η παραλαβή των νέων εκπαιδευτικών αεροσκαφών εντάσσεται στην υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης της πτητικής εκπαίδευσης που πραγματοποιείται στη Σχολή Ικάρων για την αρχική επιλογή και την εισαγωγή των Ικάρων στις πτήσεις, αλλά και στον ευρύτερο σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων για το σύνολο της αεροπορικής εκπαίδευσης. Τα εν λόγω εκπαιδευτικά αεροσκάφη αντικατέστησαν τα παλαιά τύπου T-41D, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για περίπου πενήντα χρόνια, από το 1969.

Κατά την ομιλία του ο κ. Αποστολάκης τόνισε, μεταξύ άλλων, πως “η βελτίωση και αναβάθμιση της εκπαίδευσης των στελεχών μας, αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για εμάς και ήταν πάντα στο επίκεντρο του σχεδιασμού μας.

Το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και κατάρτισης των στελεχών μας, αποτελεί την έμπρακτη εγγύηση του αξιόμαχου και της αποτελεσματικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Άλλωστε, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αποδείξει την επάρκεια επαγγελματισμού που διαθέτουν. Αναγνωρίζονται διεθνώς για το αξιόμαχο και την αποτελεσματικότητά τους. Αυτό το διαφυλάττουμε και το αξιοποιούμε. Αυτό κάνουμε και σήμερα”.

HELLASJOURNAL

Προκαλούν και πάλι οι Τούρκοι: Νέες υπερπτήσεις μαχητικών πάνω από το Αιγαίο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: