Αυλαία στην υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη: Την Παρασκευή η απόφαση του δικαστηρίου

Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση Γιακουμάκη. Φωτογραφία: Rethemnosnews.gr




Σήμερα Παρασκευή αναμένεται από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων η έκδοση της απόφασης για την υπόθεση bullying σε βάρος του φοιτητή της γαλακτοκομικής, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος του δικαστηρίου θα ανέβει στην Έδρα στις 10 το πρωί και θα εκφωνήσει την απόφαση.

Ο εισαγγελέας της Έδρας προ ημερών πρότεινε την ενοχή των 8 από τους συνολικά 9 νεαρούς Κρητικούς, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση. O εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε να απαλλαγεί πλήρως από τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί ο ένας εκ των κατηγορουμένων.

Κατόπιν, πρότεινε την ενοχή των υπόλοιπων οκτώ. Ωστόσο, ο εισαγγελέας πρότεινε στο δικαστήριο να μην κριθούν οι κατηγορούμενοι ένοχοι για όλες τις περιπτώσεις άσκησης βίας που τους έχουν αποδοθεί σε βάρος του Γιακουμάκη.

Συγκεκριμένα, για κάποιες περιπτώσεις πρότεινε την απαλλαγή των κατηγορουμένων.

Για κάποια άλλα περιστατικά, ο εισαγγελέας πρότεινε στην Έδρα τη μετατροπή της κατηγορίας από επικίνδυνη σωματική βλάβη σε απλή σωματική βλάβη.

Ωστόσο, για κάποια συμβάντα που φέρονται να έλαβαν χώρα σε βάρος του 20χρονου Ρεθυμνιώτη, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των 8 κατηγορουμένων για την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης (σύμφωνα, δηλαδή, με το κατηγορητήριο).

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις περιπτώσεις της απλής σωματικής βλάβης, ο εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί απαράδεκτη η εν λόγω ποινική δίωξη, καθώς – όπως προβλέπει ο νόμος – δεν υπήρξε έγκληση (δηλαδή δεν κατατέθηκε μήνυση) για τη συγκεκριμένη πράξη σε βάρος των κατηγορουμένων. Εντέλει, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των “8” για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατ’ εξακολούθηση, κατά περίπτωση.

HellasJournal

Προσφυγή στην δικαιοσύνη από την “Αττική Οδός Α.Ε” κατά του “παγώματος” των διοδίων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: