Από πρωταθλητής Ισπανίας στο εδώλιο για «στημένα» και «ξέπλυμα» ο Ραούλ Μπράβο

File Photo: Ο ποδοσφαιριστής Ραούλ Μπράβο. EPA, SALAS




Είναι μέσα Ιουλίου 2007 και ο Ολυμπιακός, ολοκληρώνει μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές στην Ιστορία του. Ο Ιλια Ιβιτς μεταβαίνει στην Μαδρίτη με «ειδική αποστολή» την οποία φέρνει εις πέρας, εξασφαλίζοντας την υπογραφή του Ραούλ Μπράβο.

  • Ο -τότε- 26χρονος αριστερός οπισθοφύλακας, προέρχεται από 77 συμμετοχές και τέσσερα γκολ με την Ρεάλ Μαδρίτης (2001-2007), με τα «χρώματα» της οποίας έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο και δύο Σούπερ Καπ Ισπανίας. Ο Μπράβο είναι ένας καταξιωμένος -σε ευρωπαϊκό επίπεδο- αμυντικός, όπως μαρτυρούν και οι 14 συμμετοχές του με την εθνική Ισπανίας. Μάλιστα, οι επαϊοντες, υποστηρίζουν πως εάν το 1998, είχε αποφύγει έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο (σ.σ. έμεινε εκτός δράσης για έναν χρόνο), η καριέρα του θα είχε «εκτοξευθεί».

Αν και για έναν 26χρονο παίκτη που προέρχεται από κορυφαίο πρωτάθλημα, μία μεταγραφή στην Ελλάδα, πιθανότατα κρύβει την αρχή του τέλους, κανείς δεν μπορούσε να φαντασθεί την εξέλιξη που θα ακολουθούσε η ζωή του Μπράβο, εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων.

  • Μετά από ένα νταμπλ (2008) κι ακόμη ένα πρωτάθλημα (2011), ο Ισπανός άσος που το 2009 παραχωρήθηκε δανεικός στην Νουμάνθια, επιστρέφει το 2011 στην πατρίδα του για λογαριασμό της Ράγιο Βαγεκάνο. Ακολουθούν η βελγική Γκέρμιναλ, η Κόρδοβα και η επιστροφή στην Ελλάδα το 2014 με τα «χρώματα» της Βέροιας. Το 2015 ο Μπράβο υπογράφει στον Αρη και την επόμενη χρονιά, εντάσσεται και πάλι στην ομάδα της Ημαθίας, που έμελλε να είναι και ο τελευταίος ποδοσφαιρικός σταθμός στην καριέρα του.

Οπως αποδεικνύεται σήμερα, μέσω των αποκαλύψεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ως αποτέλεσμα σχετικής έρευνας των ισπανικών Αρχών, σε όλο αυτό το διάστημα, ο Μπράβο, ασχολείται… επισταμένως με τον νόμιμο και -κυρίως- παράνομο στοιχηματισμό, ενώ ήδη προκύπτουν σαφείς ενδείξεις για «ξέπλυμα χρήματος» από εμπόριο ναρκωτικών.

  • Τα στοιχεία που έρχονται εσχάτως στην επιφάνεια για τον… βίο και την πολιτεία του διάσημου άσου, είναι εντυπωσιακά. Σύμφωνα με αυτά, ο Μπράβο έχει δανείσει ένα μεγάλο ποσό σε «ισχυρό άνδρα» ελληνικής ΠΑΕ, ο οποίος εμπλέκεται σε τουλάχιστον… μυστηριώδη αγοραπωλησία πρατηρίων υπεραγορών και τον «επέβαλε» στον προπονητή της ομάδας ως βοηθό του!

Ο εν λόγω προπονητής, είναι ο Πάκο Ερέρα, ο οποίος εργάσθηκε στην χώρα μας και συγκεκριμένα στον Αρη. Ο έμπειρος τεχνικός, μίλησε προ ημερών στην ισπανική εφημερίδα «ABC» και φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχω το δικό μου επιτελείο, που με ακολουθεί σε κάθε ομάδα. Είναι ο Τέλμο ντε Αντρές κι ο Άνχελ Ροντρίγκεθ. Αλλά, όταν συμφώνησα με τον Άρη, μου είπαν ότι ο δεύτερος προπονητής θα ήταν ο Ραούλ Μπράβο. Δεν είχα μιλήσει ποτέ μαζί του, αλλά το αποδέχθηκα. Ο πρόεδρος δεν μιλούσε αγγλικά, οπότε ήταν δύσκολο να συνεννοηθείς. Αλλά, επέμεινε πολύ να έχω τον Ραούλ Μπράβο βοηθό. Είχε δύο επιχειρήσεις, μία με παλέτες και μία με ιταλικό φαγητό σε κονσέρβα. Δεν είμαι σίγουρος εάν ήθελε να μείνει ιδιοκτήτης της ομάδας, αλλά ο Ραούλ Μπράβο του είχε δανείσει 300.000 ευρώ. Ο Καρυπίδης είχε γραφείο στην Αθήνα και περνούσε εκεί το 80% του χρόνου του. Μπορεί να χρωστούσε ο πρόεδρος χρήματα στον Ραούλ και γι’ αυτό έμεινε ως δεύτερος βοηθός μου. Δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα, είναι μια υπόθεση. Στην αρχή έμοιαζαν φίλοι, αλλά με το πέρασμα των εβδομάδων η σχέση τους ψυχράθηκαν. Νομίζω ότι η σχέση τους εξελίχθηκε άσχημα. Ένα πράγμα που μου προκάλεσε εντύπωση είναι ότι ο Ραούλ Μπράβο δεν σήκωνε ποτέ το τηλέφωνο όταν τον καλούσαμε. Ήταν πολύ δύσκολο να μιλήσεις μαζί του. Απαντούσε μόνο στο whatsapp».

  • Παράλληλα, η έρευνα αποκαλύπτει πως ο Μπράβο είχε -προφανώς για τυπικούς λόγους- δηλωμένη κατοικία στα νότια προάστια της Αθήνας, ενώ διέμενε σε πολυτελές γιοτ στην ίδια περιοχή, για το οποίο κατέβαλε μηνιαίο ενοίκιο, ύψους 20.000 ευρώ! Ακόμη, σύμφωνα με τα στοιχεία που διατηρεί βρετανική εταιρεία ελέγχου παράνομου στοιχηματισμού και προκαθορισμένων αποτελεσμάτων, ο Μπράβο ελέγχεται για τουλάχιστον οκτώ «ύποπτες» ενέργειες του σε αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα θεωρείται βέβαιο πως ο άνθρωπος που κατηύθυνε και εκτελούσε τις στοιχηματικές ενέργειες του κυκλώματος «Oikos», ενεργούσε από την Ελλάδα.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι προς τα πίσω, διαπιστώνει κανείς πως η πορεία που κατέγραψε ο Μπράβο εντός κι εκτός γηπέδων, ήταν εξαιρετικά πιθανό να προβλεφθεί. Δεδομένου πως με τον φερόμενο ως άμεσο συνεργάτη του στην κορυφή του «Oikos», Κάρλος Αράντα, οι …περιπέτειες άρχισαν από νωρίς. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ισπανικός Τύπος, τα δύο «κακά αγόρια» γνωρίστηκαν στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης. Δύο δεκαετίες αργότερα, και οι δύο πρωταγωνιστούν στην επιχείρηση «Oikos». Ο Κάρλος Αράντα έχασε την -τοξικομανή- μητέρα του όταν ήταν εννέα ετών, ενώ ο Μπράβο έμεινε ορφανός από πατέρα σε τρυφερή ηλικία.

Ο Κάρλος, είχε αρκετά προβλήματα με την Δικαιοσύνη. Ενεπλάκη μάλιστα σε ανταλλαγή πυροβολισμών, η αστυνομία τον συνέλαβε με όπλα και ναρκωτικά. «Μαζί με τον Ραούλ Μπράβο, πέρα από τις στιγμές του ποδοσφαίρου, μοιράστηκε και άλλες εμπειρίες. Ήταν συνηθισμένο, να περνά ημέρες στο σπίτι του Μπράβο στην Ελλάδα. Δεν ήταν ένα συνηθισμένο σπίτι. Ο Μπράβο ζούσε σε ένα γιοτ που έπρεπε να πληρώνει με 20.000 ευρώ το μήνα. Και για να αγοράσει ψωμί ή λίγο γάλα, για τον ίδιο και τους άλλους ενοίκους ή επισκέπτες, θα έπρεπε να πάει με ένα τζετ σκι στην ξηρά. Στον Ολυμπιακό, είχε προβλήματα με έναν προπονητή τόσο μετριοπαθή όπως ο Ερνέστο Βαλβέρδε», αναφέρουν ισπανικά δημοσιεύματα.

  • Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό, ότι οι Μπράβο και Αράντα συμμετείχαν το 2003 στην υπόθεση «DJ» που πέρασε χωρίς μεγάλη δημοσιότητα από τις σελίδες των εφημερίδων. Η αστυνομία συνέλαβε τρεις άνδρες μεταξύ των οποίων ήταν ένας διάσημος DJ, ο οποίος κατηγορήθηκε για πώληση κοκαΐνης και 4.000 χάπια έκσταση σε νυχτερινά κέντρα στη Μαδρίτη. Επιπλέον, ο Ραούλ Μπράβο συνελήφθη το 2004 με μια κλεμμένη Mercedes. Το 2007 ο Αράντα συνελήφθη και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, για μία επιχείρηση «ξεπλύματος χρήματος» σε υπόθεση ναρκωτικών.

Σε κάθε περίπτωση, η ζωή του Ραούλ Μπράβο φαίνεται πως παίρνει δραματική τροπή. Μένει πλέον να διαπιστωθεί, εάν ο διάσημος Ισπανός έχει εντάξει στις δραστηριότητες του, το ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνον.

Κι εάν αυτό έχει συμβεί, μένει να εξακριβωθεί, μέχρι ποιό σημείο και σε πόση έκταση, έχουν εμπλοκή ή οποιασδήποτε μορφής σχέση, Ελληνες ποδοσφαιριστές, αλλοδαποί παίκτες που έπαιζαν στην Ελλάδα, προπονητές και -κυρίως- παράγοντες που ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και όλα αυτά, θα εξαρτηθούν από την πορεία των ερευνών που διεξάγουν οι ισπανικές Αρχές, που χωρίς αμφιβολία είναι ασφαλώς ταχύτερες και πιό… διεισδυτικές από πολλές άλλες…

16/06/2019
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Τη νίκη απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία αναζητά για το Euro 2020 η εθνική χάντμπολ (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: