Απίστευτο ρεκόρ: Ένας στους δέκα Έλληνες ψήφισε τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος (Κ). ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Μπελτές




Η τελική σταυροδοσία των ευρωεκλογών όπως ανακοινώθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρυβε μια μεγάλη έκπληξη για ένα αποτέλεσμα που δεν ήταν έκπληξη.

Όλοι είχαν καταλάβει από την προεκλογική κιόλας περίοδο ότι η επίθεση του υπουργού αναπληρωτή Υγείας Παύλου Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο θα τον έφερνε ψηλά στις επιλογές των ψηφοφόρων.

Τα πρώτα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο κ. Κυμπουρόπουλος θα κάνει την πρώτη έκπληξη ξεπερνώντας καθαρά τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ και της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη που ηγείτο του ψηφοδελτίου.

Τε τελικά αποτελέσματα που εκδόθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης –με μεγάλη καθυστέρηση είναι αλήθεια- έδειξαν ότι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ψηφίστηκε από το 10% του συνόλου των ψηφοφόρων.

Ξεπέρασε κατά πολύ το ρεκόρ που είχε σημειώσει ο 2014 ο Μανώλης Γλέζος συγκεντρώνοντας τις 440.000 σταυρούς, συγκεντρώνοντας 577.114 σταυρούς. Δηλαδή τον ψήφισε ο ένας στους τρεις ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και ο ένας τους δέκα πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες.

Ταυτόχρονα όμως εξαιρετικά καλά πήγε και ο κ. Μεϊμαράκης που επίσης συγκέντρωσε τεράστιο αριθμό σταυρών φτάνοντας στους 496.600 σταυρούς.

Αντιθέτως πολύ χαμηλότερες ήταν οι επιδόσεις των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτος εκλέγεται ο κ. Παπαδημούλης με 272.835 σταυρούς και δεύτερη Έλενα Κουντουρά με 236.961.

Από το Κίνημα Αλλαγής, πρώτος ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης με 180.822 σταυρούς και δεύτερη η Εύα Καϊλή με 145.650. Τρίτος, χωρίς να εκλεγεί, ο Νίκος Παπανδρέου με 140.000 σταυρούς.

Hellas Journal

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: