Η Άγκυρα παίζει με τη φωτιά: Ο Τσαβούσογλου απειλεί τις ΗΠΑ με αντίμετρα για τους S-400

«Είμαστε αποφασισμένοι στο ζήτημα των S-400. Όποια κι αν θα είναι τα αποτελέσματα, δεν θα κάνουμε πίσω», τόνισε ο Τσαβούσογλου. Photo via Twitter, @MevlutCavusoglu




“Παίζει με τη φωτιά” η Άγκυρα που όχι μόνο δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι η υπόθεση παραλαβής των S-400 από τη Ρωσία έχε λάβει τέλος, αλλά σήμερα Παρασκευή, διά στόματος του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου απειλεί πως θα υπάρξουν ανταποδοτικά μέτρα αν οι ΗΠΑ υλοποιήσουν τις απειλές τους περί υποβολή κυρώσεων.

  • «Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες προχωρήσουν σε οποιεσδήποτε αρνητικές ενέργειες προς εμάς, θα λάβουμε επίσης ανταποδοτικά μέτρα», δήλωσε ο Τσαβούσογλου, όταν ερωτήθηκε σχετικά με πιθανές αμερικανικές κυρώσεις σε τηλεοπτική συνέντεξή του.

Την ίδια ώρα, η τουρκική λίρα σημείωσε πτώση στις 5,9075 έναντι του δολαρίου μετά το σχόλιο αυτό, πέφτοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων εβδομάδων.

  • Η Ουάσινγκτον έχει προειδοποιήσει για κυρώσεις και για αποκλεισμό της Τουρκίας από το πρόγραμμα των μαχητικών F-35, αν παραδοθούν στην Άγκυρα οι πύραυλοι εδάφους αέρος S-400. Μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως είναι αδύνατο να ακυρωθεί η παραγγελία για τους S-400.

«Είμαστε αποφασισμένοι στο ζήτημα των S-400. Όποια κι αν θα είναι τα αποτελέσματα, δεν θα κάνουμε πίσω», τόνισε ο Τσαβούσογλου προσθέτοντας πως είναι αδύνατο να ακυρωθεί η παραγγελία.

Με πληροφορίες από Reuters

«Βράχος» οι ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία: Πηγή επιβεβαιώνει το αδιέξοδο για τους S-400

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: