Απαράδεκτη η κατάσταση με τις εγγραφές των νηπίων στα νηπιαγωγεία δηλώνει ο Κουτσούμπας

File Photo: Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΚΙΑΣ μέσω ΚΥΠΕ




«Καθημερινά ενημερωνόμαστε για εκατοντάδες περιπτώσεις παιδιών, τεσσάρων και πέντε ετών, που οι οικογένειες τους δεν ξέρουν ακόμα σε ποιο νηπιαγωγείο θα πάνε. Ακόμα χειρότερα, πολλά παιδιά θα αναγκαστούν να γραφτούν σε νηπιαγωγεία μακριά από την περιοχή τους.

Πρόκειται για μια επικίνδυνη εξέλιξη, ψυχοφθόρα και αντιπαιδαγωγική». Αυτό δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας «για την απαράδεκτη κατάσταση με τις εγγραφές των νηπίων στα νηπιαγωγεία της χώρας μας».

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλη ευθύνη, που ενώ ψήφισε το μέτρο για την υποχρεωτικότητα της προσχολικής αγωγής, δεν προέβλεψε καμία επιπλέον χρηματοδότηση, ούτε πήρε κανένα μέτρο για τη δημιουργία κτιριακών υποδομών, για πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

«Πρόσφατη, άλλωστε, είναι η κατάπτυστη απόφαση για τοποθέτηση προκάτ για νήπια και προνήπια ακόμα και σε χώρους γυμνασίων και λυκείων.

Όμως έτσι υποβαθμίζει τη δημόσια εκπαίδευση, στρώνει το έδαφος για στροφή στην ιδιωτική εκπαίδευση ακόμα και για τα νηπιαγωγεία. Η κατάσταση δεν πάει άλλο!», προσθέτει ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ και κατέληξε:

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στηρίζει τα αιτήματα των οργανώσεων των γονέων, των εκπαιδευτικών, των γυναικών για άμεσο πρόγραμμα ίδρυσης και ανέγερσης νέων σύγχρονων νηπιαγωγείων και για μαζικούς διορισμούς μόνιμων νηπιαγωγών».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ο Μητσοτάκης θα θέσει θέμα Τουρκίας στη Μέρκελ αλλά και τους ηγέτες του ΕΛΚ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: