Αντιμέτωποι με αυστηρά πρόστιμα θα έρθουν στους Ολυμπιακούς του Τόκιο οι… θεριακλήδες

File Photo: Άντρας σε coffe shop στην Ολλανδία. EPA, ROBIN VAN LONKHUIJSEN




Προετοιμασμένοι να πληρώσουν υψηλότατα πρόστιμα, αλλά ακόμη και να περάσουν σημαντικό χρονικό διάστημα «πίσω από τα κάγκελα», θα πρέπει να είναι όσοι φίλαθλοι από το εξωτερικό, αποφασίσουν να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο κι έχουν την… ιδιότητα του «θεριακλή»!

  • Το φαινόμενο χρήσης ουσιών όπως η ινδική κάναβη, κατά την διάρκεια σημαντικών διοργανώσεων, είναι σύνηθες κι έχει απασχολήσει κατ΄ επανάληψη τις Αρχές των χωρών που τις φιλοξενούν. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις και κυρίως λόγω της βραχύβιας παραμονής, αλλά και της επικείμενης αναχώρησης των εν λόγω φιλάθλων από την χώρα διεξαγωγής, τα αρμόδια όργανα «κάνουν τα στραβά μάτια».

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν πρόκειται να συμβεί επ΄ ουδενί, το ερχόμενο καλοκαίρι στο Τόκιο, όπου θα φιλοξενηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020.

  • «Υπάρχουν χώρες ή/και περιοχές στον πλανήτη, οι οποίες έχουν προσαρμόσει ή χαλαρώσει την νομοθεσία για χρήση κάναβης. Ομως στην ιαπωνία, η χρήση αυτής της ουσίας είναι παράνομη. Και αυτό θα πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του Τόκιο 2020, Τοσίρο Μούτο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην Ιαπωνία, η κατοχή και η χρήση κάναβης, επισύρει ποινή φυλάκισης από πέντε έως επτά έτη. Μάλιστα, οι Αρχές στην «χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου», δεν κάνουν διακρίσεις, καθώς σε πολλές περιπτώσεις, έχουν συλληφθεί και τιμωρηθεί, άτομα που ανήκουν στην… υψηλή κοινωνία και στον χώρο του καλιτεχνικού στερεώματος. Οπως συνέβη πρόσφατα, με πρώην μέλος του δημοφιλούς συγκροτήματος της ποπ «Kat-Tun», ο οποίος συνελλήφθη για χρήση μαριχουάνας, οποίος παρέμεινε έγκλειστος για αρκετές εβδομάδες, ενώ κατέβαλε 24.000 ευρώ για να αφεθεί ελεύθερος.

12/06/2019
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τόκιο, Ιαπωνία

Αυτό ήταν για την Εθνική Ελλάδος: Αποχαιρέτησε την πρόκριση, 2-3 από την Αρμενία…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: