Αντετοκούνμπο, ο γίγαντας που έχει κατακτήσει μία τρίτη χώρα γράφει η Clarin

File Photo: O Γιάννης Αντετοκούνμπο. EPA, TANNEN MAURY SHUTTERSTOCK OUT




Σε όλο τον κόσμο τα ΜΜΕ, αποθεώνουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για την ανάδειξή του ως πολυτιμότερος παίκτης (MVP) της σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου (ΝΒΑ).

Σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όπου το μπάσκετ έχει φίλους, δημοσιεύονται ιστορίες από την ζωή και τα κατορθώματα του Έλληνα σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς.

Στην μακρινή Αργεντινή, η εφημερίδα Clarin με τίτλο «ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, από πωλητής στους δρόμους της Αθήνας, MVP του ΝΒΑ», κάνει λόγο «για έναν γίγαντα που έχει κατακτήσει μία τρίτη χώρα, τις ΗΠΑ».

Στο δημοσίευμα, αναφέρεται πως «η ιστορία του «Greek Freak» αξίζει μια ταινία του Χόλιγουντ. Επειδή ο Αντετοκούνμπο δεν προοριζόταν για το NBA. Η παιδική του ηλικία δεν ήταν ιδανική, αλλά από τότε, ονειρεύτηκε να φτάσει στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου».

Στη συνέχεια θυμίζει πως «ως παιδί πουλούσε DVDs, ρολόγια και γυαλιά ηλίου στους δρόμους της Αθήνας για να ζήσει. Ένιωσε ότι βίωσε την διάκριση στην Ελλάδα εξαιτίας των νιγηριανών ριζών του. Γεννημένος στην Αθήνα από Νιγηριανούς γονείς, η σχέση του Αντετοκούνμπο με τη χώρα του ήταν πάντα περίπλοκη.

Ως παιδί, δεν είχε χαρτιά από την Ελλάδα ή τη Νιγηρία και έζησε με την λανθάνουσα απειλή της απέλασης που προοριζόταν ως άλλος παράνομος μετανάστης. Έπρεπε να πουλήσει πολλά προϊόντα στο δρόμο με τους αδελφούς του για να στηρίξει την οικογένειά του, αλλά δεν είχε πάντα τα χρήματα».

Η Clarin τονίζει ότι «οι διακρίσεις κατά του Αντετοκούνμπο δεν τελείωσαν όταν έφυγε από την πατρίδα του για τις ΗΠΑ.

Όταν υπέγραψε στους Μπακς, ο αρχηγός της «χρυσής αυγής», ένα ακροδεξιό ελληνικό πολιτικό κόμμα, κατηγόρησε τον Αντετοκούνμπο ότι δεν ήταν πραγματικά Έλληνας: «Αν δώσετε σε ένα χιμπατζή μία μπανάνα και μια ελληνική σημαία στο ζωολογικό κήπο, τον κάνει αυτό Έλληνα;» αναρωτήθηκε ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος».

Όμως όπως σημειώνει η εφημερίδα της Αργεντινής «ρατσιστικές επιθέσεις όπως αυτές, τέτοιες προσβολές δεν επηρέασαν την απόδοσή του. Και είναι τόσο υπερήφανος για τη διπλή του εθνικότητα. Η ταινία του Γιάννη Αντεκούνμπο συνεχίζεται».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Με ηγέτη τον Σαλάχ η Αίγυπτος πέρασε στους «16» του Κόπα Άφρικα: Νίκησε 2-0 το Κονγκό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: