Ανησυχούν οι Αμερικανοί: Ετοιμάζονται να στείλουν κι άλλα στρατεύματα στη Μέση Ανατολή

A handout photo made available by the US Department of Defense (DoD) shows Imagery taken from a US Navy MH-60R helicopter of the Islamic Revolutionary Guard Corps Navy of the remnants of the magnetic attachment device of unexploded limpet mine from the M/T Kokuka Courageous, At sea outside of Fujairah, UAE, Issued 17 June 2019. EPA, US DEPARTMENT OF DEFENSE HANDOUT




ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πάτρικ Σάναχαν ανακοίνωσε την ανάπτυξη περίπου 1.000 επιπλέον αμερικανών στρατιωτικών στη Μέση Ανατολή, με «αμυντικούς σκοπούς», κατ’ αυτόν, με επικαλούμενος τις ανησυχίες της Ουάσινγκτον περί των «απειλών» του Ιράν.

«Οι πρόσφατες ιρανικές επιθέσεις επιβεβαιώνουν τις (…) αξιόπιστες πληροφορίες που είχαμε λάβει για την εχθρική συμπεριφορά των ιρανικών δυνάμεων και οργανώσεων που αποτελούν ενεργούμενά τους, που απειλούν το προσωπικό και τα συμφέροντα των ΗΠΑ σε όλη την περιοχή», ανέφερε ο Σάναχαν σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Η Ουάσινγκτον κατηγορεί χωρίς περιστροφές την Τεχεράνη ότι διέπραξε τις επιθέσεις εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων στη θάλασσα του Ομάν την περασμένη Πέμπτη. Το Ιράν διαψεύδει κατηγορηματικά ότι ενεχόταν στις επιθέσεις αυτές.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προετοιμάζεται να στείλει κι άλλα στρατεύματα στη Μέση Ανατολή, εξαιτίας των ανησυχιών της όσον αφορά το Ιράν, το οποίο η Ουάσινγκτον κατηγορεί για τις επιθέσεις της περασμένης Πέμπτης εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων, δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς δύο αμερικανοί αξιωματούχοι υπό τον όρο να μην κατονομαστούν.

Οι δύο αξιωματούχοι πάντως δεν διευκρίνισαν πόσοι στρατιωτικοί θα αναπτυχθούν, ούτε το πότε θα γίνει η ανάπτυξη των επιπλέον δυνάμεων — για την οποία δεν είχε γίνει κανένας λόγος μέχρι τώρα.

  • Το Ισραήλ ζητά να ενισχυθούν οι κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε σήμερα τις παγκόσμιες δυνάμεις να ενισχύσουν άμεσα τις κυρώσεις τους σε βάρος του Ιράν, αν η Τεχεράνη προχωρήσει στο σχέδιο της και ξεπεράσει το όριο του αποθέματός της σε ουράνιο χαμηλού βαθμού εμπλουτισμού, όπως είχε τεθεί με βάση τη συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμά του.

“Αν το Ιράν υλοποιήσει τις απειλές του, η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να εφαρμόσει, αμέσως, τον προκαθορισμένο μηχανισμό κυρώσεων” φέρεται να είπε ο Νετανιάχου σε μια ομιλία του μετά την ανακοίνωση στην οποία προέβη νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του Ιράν.

“Σε κάθε περίπτωση, το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα”, πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας τη συγκαλυμμένη απειλή ότι θα αναλάβει προληπτική στρατιωτική δράση.

Το Ιράν αρνείται ότι επιδιώκει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, United States
Ιερουσαλήμ, Israel

«Ενοχοποιούν» το Ιράν: Οι ΗΠΑ δημοσιοποιούν φωτογραφίες που δείχνουν ευθύνη της Τεχεράνης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: