Ανέβασε το spread η πρόθεση του Κόντε να στείλει μήνυμα στους κυβερνητικούς εταίρους

Italian Premier Giuseppe Conte (L) and Lower House Speaker Roberto Fico (R) drink coffee before attending the Republic Day ‘Festa della Repubblica’ celebrations in Rome. EPA, GIUSEPPE LAMI
Την ανιούσα πήρε ξανά το πρωΐ της Δευτέρας το ιταλικό spread εν αναμονή της συνέντευξης Τύπου του πρωθυπουργού, Τζουζέπε Κόντε, στην οποία αναμένεται να αξιώσει από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους (Λέγκα και Κίνημα 5 Αστέρων) να επιταχύνουν το κυβερνητικό έργο, ώστε να αποφευχθεί η ενεργοποίηση της διαδικασίας από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραβίαση του συμφώνου σταθερότητας.

Καθώς παραμένει ακόμη εκκρεμής η απάντηση των Βρυξελλών στην επιστολή που απέστειλε η Ρώμη σχετικά με την πορεία του προϋπολογισμού, η τιμή του spread έφθασε τις 289 μονάδες και υπολογίζεται πως θα πιάσει και τις 291, ενώ η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου έφθασε το 2,68%.

Επίσης, μειώνεται και η διαφορά με τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Καθώς πρόσφατα ξεπέρασαν τα αντίστοιχα ελληνικά 5ετή ομόλογα, πλέον και οι αποδόσεις των 10ετών απέχουν λίγο από τα ελληνικά, καθώς τα χωρίζουν μόλις 20 μονάδες βάσης.

03/06/2019 10:20
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρώμη, Ιταλία

 

Θα παραιτηθώ εάν δεν προχωρήσει το κυβερνητικό έργο διαμήνυσε ο Κόντε


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: