Ανατροπές και αλλαγές στο Champions League: Παρουσιάζεται η νέα του μορφή τον Αύγουστο

Μία ιδέα κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης, με την υποστήριξη και χρηματοδότηση της UEFA, που θα παρουσιαστεί τον Αύγουστο στο Μονακό. Photo via Twitter, @ChampionsLeague




Radio COPE και radio MARCA, αποκάλυψαν, όπως αναφέρει σήμερα η ισπανική εφημερίδα Marca, τις αλλαγές που θα έχει το Champions League, που θα μπορούσε να αρχίσει τον Σεπτέμβριο του 2024 με 32 ομάδες.

  • Μία ιδέα κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης, με την υποστήριξη και χρηματοδότηση της UEFA, που θα παρουσιαστεί τον Αύγουστο στο Μονακό.

Σύμφωνα με τους Ισπανούς η μορφή που θα έχει το νέο Champions League, θα είναι η εξής:

-Στην πρώτη φάση θα συμμετάσχουν 32 ομάδες, χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους (14 αγωνιστικές)

-Οι πρώτες τέσσερις ομάδες από κάθε όμιλο θα προκρίνονται στους «16» της διοργάνωσης

-Η τελευταία κάθε ομίλου θα πηγαίνει στο Europa League

-Οι έκτες και έβδομες ομάδες θα δίνουν αγώνα μπαράζ για την αποφυγή «μετακόμισης» στο Europa League. Με αυτόν τον τρόπο, συνολικά οκτώ οι ομάδες (δύο από κάθε όμιλο) θα «υποβιβάζονταν» κάθε σεζόν από το Champions στο Europa League.

Εννέα είναι οι ισπανικοί σύλλογοι που ανήκουν στην ECA (Ένωση Ευρωπαϊκών συλλόγων), όμως μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα έχουν ψηφίσει υπέρ.

Αντίθετες, είναι οι υπόλοιπες επτά: Ατλέτικο Μαδρίτης, Σεβίλλη, Βαλένθια, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Βιγιαρεάλ, Ρεάλ Σοσιεδάδ και Μάλαγα. Επίσης η LaLiga είναι αντίθετη, όπως και η Premier League.

06/06/2019
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μαδρίτη, Ισπανία

Ο Μέσι εν όψει Copa America: Μόνο ο θεός ξέρει εάν θα κερδίσω το Παγκόσμιο Κύπελλο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: