Η κυπριακή αστυνομία, που συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των σορών επτά γυναικών και κοριτσιών που φέρεται να σκότωσε ένας «κατά συρροήν δολοφόνος», ανακοίνωσε σήμερα ότι βρήκε και έκτη σορό μέσα σε μια βαλίτσα που ανασύρθηκε από την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, κοντά στη Λευκωσία.

  • Η βαλίτσα βρέθηκε από δύτη της ιδιωτικής εταιρείας Brasal Marine Services Cy, στο πλαίσιο ερευνών για τον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας, στην οποία ο 35χρονος αξιωματικός του στρατού, που τελεί υπό κράτηση για διερεύνηση σειράς δολοφονιών γυναικών και ανήλικων κοριτσιών, ομολόγησε ότι τοποθέτησε ένα από τα θύματα του και την πέταξε στη λίμνη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονική έκδοσης της εφημερίδας ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, σε δηλώσεις του από το σημείο, επιβεβαίωσε ότι εντοπίστηκε στο δυτικό μέρος της λίμνης η τρίτη βαλίτσα. Όπως σημείωσε, πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη στην υπό διερεύνηση υπόθεση των δολοφονιών.

 

  • Εξήγησε ότι υπάρχουν κάποιες υποψίες, ωστόσο θα αναμένονται όλες οι εξετάσεις πριν ανακοινωθούν οποιεσδήποτε λεπτομέρειες. Τόνισε ότι γίνονται πολύ μεγάλες προσπάθειες από όλους, τόσο από την ανακριτική ομάδα, όσο και από την Πυροσβεστική ή άλλες ομάδες των επιχειρήσεων.

«Βρέθηκε μια βαλίτσα στη λίμνη, και, σύμφωνα με μια πρώτη εξέταση, περιέχει κάτι που μοιάζει να είναι ένα πτώμα σε αποσύνθεση», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης. «Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη (…). Θα προχωρήσουμε τώρα στην ταυτοποίηση της σορού», πρόσθεσε.

  • Προστίθεται, όπως είπε, ακόμα μια μαρτυρία μετά την ανεύρεση της τρίτης σορού της Κόκκινης Λίμνης. Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα βρέθηκε δεμένο. Σχετικά με το ανακριτικό έργο, αναμένεται, όπως, με τη λήξη του σχετικού διατάγματος, να ζητηθεί την Πέμπτη ανανέωση της οκταήμερης προσωποκράτησης του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου.

Σημείωσε ότι έγινε πολύ προσεκτική δουλειά στις έρευνες και παρέπεμψε στη μαρτυρία που κατατέθηκε στο δικαστήριο για τον πολύ μεγάλο όγκο στο ανακριτικό έργο. Συνεχίζονται, δήλωσε, οι εξετάσεις, ώστε να στοιχειοθετηθούν οι υποθέσεις και να οδηγηθούν στο δικαστήριο. Τόνισε δε τον αριθμό των 600 και πλέον καταθέσεων.

 

Όπως αναφέρει σε άλλο δημοσίευμά του ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, η σορός που εντοπίστηκε λίγο μετά τις 11:00 δεμένη, σε προχωρημένη αποσύνθεση και μετά από πολλές εβδομάδες αναζήτησης μέσα στην τρίτη βαλίτσα του θανάτου στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσέρο μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ενώ για την νεκροτομή εκλήθη ο ιατροδικαστής Μαρνερίδης.

  • Η βαλίτσα εντοπίστηκε μετά από επίμονες προσπάθειες, στη δυτική πλευρά της λίμνης, όπου δύτης καταδύθηκε και σήμερα στην Κόκκινη Λίμνη, κοντά στο παλιό μεταλλείο. Σε αυτήν πιθανώς να βρίσκεται η σορός της 29χρονης Μαρικάρ Βαλντέζ, θύμα του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου. Σύμφωνα με έγκυρη πληροφόρηση, η σορός εντοπίστηκε δεμένη και σε προχωρημένη αποσύνθεση, ενώ η βαλίτσα είχε μέσα πλάκες πεζοδρομίου, προφανώς για να βυθιστεί νωρίτερα στην Κόκκινη Λίμνη.

Η τρίτη βαλίτσα ανασύρθηκε με δίχτυ, ενώ στο σημείο μετέβη και ο διευθυντής της πυροσβεστικής υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, ο οποίος βρισκόταν σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο για τις αναμενόμενες πυρκαγιές.

  • Οι ιατροδικαστές της Δημοκρατίας, Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νικόλας Χαραλάμπους, διενήργησαν αυτοψία επί της σορού που εντοπίστηκε εντός της τρίτης βαλίτσας. Ακολούθως, φορτηγό της Αστυνομίας ανέλαβε τη μεταφορά της σορού στο νεκροτομείο. Για τη νεκροτομή της σορού κλήθηκε από τη Βρετανία ο ιατροδικαστής Ανδρέας Μαρνερίδης, ο οποίος αναμένεται στην Κύπρο εντός της εβδομάδος.Στην Κόκκινη Λίμνη έφθασε λίγο μετά τις 12:00 και ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, ο οποίος ανέβηκε στη βάρκα όπου τοποθετήθηκε η τρίτη βαλίτσα. Αποχωρώντας από το σημείο, ο κ. Μιχαηλίδης μίλησε για αγριότητα και θηριωδία. Όπως είπε, είναι κάτι πρωτοφανές, κάτι που δεν έχει ξαναβιώσει στα 42 χρόνια της καριέρας του στο αστυνομικό σώμα.

Πέραν του Μάρκου Τράγκολα και του Κύπρου Μιχαηλίδη, στη λίμνη έσπευσαν και ανακριτές του ΤΑΕ με επικεφαλής τον υπεύθυνο του Τμήματος Νεόφυτο Σιάηλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές του ΤΑΕ ψάχνουν για τρεις γυναίκες που συνομιλούσαν με τον 35χρονο και δεν τις εντόπισαν ακόμα. Αύριο, οι έρευνες θα επικεντρωθούν στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, όπου κατ’ ισχυρισμό του υπόπτου βρίσκεται η σορός της εξάχρονης Σιέρρα Γκράτσε.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Philenews

Σε προχωρημένη αποσύνθεση η σορός που βρέθηκε στη βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: