Ανάσα από την Παρευξείνια Τράπεζα στη ΔΕΗ: Δάνειο 160 εκατ. Ευρώ με κρατική εγγύηση

File Photo: Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




«Πρώτη απάντηση για την καταστροφολογία εναντίον της ΔΕΗ, με αφορμή προσωρινά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας» χαρακτήρισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης την υπογραφή δανειακής σύμβασης ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ με την Τράπεζα Εμπορίου και Επενδύσεων του Ευξείνου Πόντου για τη χρηματοδότηση έργων εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Μιλώντας στην τελετή υπογραφής της σύμβασης ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε ότι η ΔΕΗ υλοποιεί ένα πολύ φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 792 εκατ. ευρώ εφέτος και είναι ίσως ο μεγαλύτερος επενδυτής στη χώρα.

«Η Παρευξείνια Τράπεζα μας διευκολύνει με το δάνειο αυτό για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων διανομής, που είναι ο πολυτιμότερος κρίκος στην αλυσίδα του ηλεκτρισμού και το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της ΔΕΗ», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΗ προσθέτοντας ότι η ομιλική σχέση θα ενισχυθεί στην πορεία. Σημείωσε ακόμη ότι αποτελεί πάγια επιδίωξη της ΔΕΗ να αναζητά νέες γραμμές χρηματοδότησης και η σύμβαση που υπεγράφη σήμερα εντάσσεται σε αυτή τη στρατηγική.

Ο πρόεδρος της Παρευξείνιας Τράπεζας Dmitry Pankin σημείωσε ότι οι υποδομές και ιδιαίτερα η ενέργεια είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και για τον λόγο αυτό η τράπεζα έχει αποφασίσει να δώσει έμφαση στον τομέα.

Ξέρουμε, πρόσθεσε, ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα αλλά είναι ο ρόλος μας να εργαστούμε για να λυθούν. Το δάνειο ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ έχει διάρκεια 5 έτη και σταθερό επιτόκιο 2,6% το χρόνο. Σκοπός είναι η χρηματοδότηση επενδύσεων για την ανάπτυξη υποδομών του δικτύου διανομής μέσης και χαμηλής τάσης. Η πληρωμή των τόκων θα γίνεται ανά εξάμηνο και η αποπληρωμή του κεφαλαίου εφάπαξ στη λήξη του δανείου, ενώ το δάνειο χορηγείται με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: