Αν και καλύτερη η Ουρουγουάη αποκλείστηκε στα πέναλτι από το Κόπα Αμέρικα από τη μέτρια Χιλή

Ο περουβιανός τερματοφύλακας Pedro Gallese (Ε) γιορτάζει με τους συμπαίκτες του τα προκριματικά τους στα ημιτελικά κατά τη διάρκεια των πέναλτι μετά τον αγώνα ποδοσφαίρου Copa America 2019 μεταξύ Ουρουγουάης και Περού, στο στάδιο Arena Fonte Nova στο Σαλβαδόρ της Βραζιλίας, 29 Ιουνίου 2019 EPA , Mauricio Duenas Castaneda




Εκτός ημιτελικών του Κόπα Αμέρικα έμεινε η Ουρουγουάη, καθώς στον προημιτελικό που διεξήχθη στο «Αρένα Φόντε Νόβα» αποκλείστηκε από το Περού με 5-4 στα πέναλτι και με τον Λουίς Σουάρες να είναι ο μοιραίος παίκτης σε αυτή την διαδικασία. Ο κανονικός αγώνας έληξε 0-0 και είναι ο τρίτος προμιτελικός που έμεινε χωρίς γκολ και οδηγήθηκε στα πέναλτι. Τρία γκολ ακυρώθηκαν της Ουρουγουάη μετά από τη χρήση του VAR κι έτσι το Περού χωρίς να δείξει τίποτα το ιδιαίτερο, πέρασε στην τετράδα, όπου την ερχόμενη Πέμπτη (4/7) θα αντιμετωπίσει τη Χιλή.

  • Η Ουρουγουάη ήταν καλύτερη σε όλο τον αγώνα, απέναντι σε ένα Περού που περιορίστηκε σε εντελώς παθητικό ρόλο. Έχασε ευκαιρίες, με πιο σημαντική αυτή στο 24′, όταν από ατομική προσπάθεια του Σουάρες και γύρισμα, ο Καβάνι μόνος σε κενή εστία σούταρε ψηλά αουτ. Και στη συνέχεια ο Βραζιλιάνος διαιτητής Σαμπάιο της ακύρωσε τρία γκολ ως οφ-σάιντ και με την χρήση του VAR. Στο 29′ γκολ του Ντε Αρασκαέτα, στο 59′ του Καβάνι και στο 73′ του Σουάρες.

Το 0-0 παρέμεινε και στη διαδικασία των πέναλτι ο Σουάρες έχασε το πρώτο, όλοι οι άλλοι ήταν εύστοχοι κι έτσι το Περού πήρε τη μεγάλη πρόκριση.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Γκοζάλες, Χιμένες, Γκοντίν, Κάσερες, Ντε Αρασκαέτα, Βαλβέρδε (90+5′ Στουάνι), Μπεντανκούρ, Νάντες (57′ Τορέιρα), Σουάρες, Καβάνι.

ΠΕΡΟΥ (Ρικάρντο Γκαρέκα): Γκαλέσε, Αντβίνκουλα, Τράουκο, Αμπράμ, Ζαμπράνο, Τάπια, Καρίγιο (75′ Γκονζάλες), Φλόρες, Γιοτούν, Κουέβα (85′ Ρουίντιαζ), Γκερέρο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο 0-0 έμειναν Μαυριτανία και Ανγκόλα για τον 5ο όμιλο του Κόπα Άφρικα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: