Αμερική και Μεξικό συμφώνησαν για το ζήτημα της μετανάστευσης: Ανακοίνωση από Τραμπ

US President Donald J. Trump on the South Lawn of the White House in Washington, DC, USA. EPA, SHAWN THEW
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε πριν από λίγο ότι οι ΗΠΑ και το Μεξικό κατέληξαν σε συμφωνία για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Η συμφωνία προβλέπει ότι οι μεξικανικές αρχές θα λάβουν «σθεναρά» μέτρα για να ανακοπούν οι μεταναστευτικές ροές, και ως εκ τούτου η επιβολή δασμών σε όλα τα μεξικανικά προϊόντα που εισάγει η χώρα του αναστέλλεται επ’ αόριστον.

Σύμφωνα με τον ρεπουμπλικάνο ένοικο του Λευκού Οίκου, λεπτομέρειες για τη συμφωνία θα δοθούν στη δημοσιότητα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πολύ σύντομα.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ:
Οι συνομιλίες ανάμεσα στο Μεξικό και τις ΗΠΑ με σκοπό να αποφευχθεί η επιβολή δασμών από την Ουάσινγκτον εξαιτίας του μεταναστευτικού ζητήματος είχαν παραταθεί με τους διαπραγματευτές των δύο πλευρών να διαφωνούν έντονα μετά την αμερικανική απαίτηση οι μεξικανικές αρχές να υποδέχονται περισσότερους μετανάστες και πρόσφυγες από κράτη της κεντρικής Αμερικής αλλά και για τον ορισμό της έννοιας «ασφαλής τρίτη χώρα», ανέφεραν δύο πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση του Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απειλούσε ότι θα επιβάλλει από τη Δευτέρα 10η Ιουνίου δασμούς σε όλα τα αγαθά μεξικανικής προέλευσης που εισάγονται στη χώρα του, που θα ανέρχονται στο 5% και θα αυξάνονται κατά 5% κάθε μήνα ωσότου να φθάσουν το 25% τον Οκτώβριο, αν οι μεξικανικές αρχές δεν δραστηριοποιηθούν για να ανακόψουν τις θεαματικά αυξημένες ροές μεταναστών και αιτούντων άσυλο που φθάνουν στα σύνορα των δύο κρατών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Συνελήφθη ύποπτος για ένοπλη επίθεση στην Τάιμς Σκουέρ: Υπέρμαχος της 11ης/9 και του ISIS

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal