Αλλάζει η Αστυνομία της Κύπρου τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις εξαφανίσεις, μετά τον serial killer

File Photo: Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης κατά την επίσκεψή του στην Κόκκινη Λίμνη, όπου-μεταξύ άλλων- πετούσε ο Μεταξάς τα θύματά του. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Σειρά βελτιωτικών μέτρων τίθενται σε εφαρμογή από την Αστυνομία όσον αφορά τις υποθέσεις ελλειπόντων προσώπων και άλλων παρόμοιας φύσεως υποθέσεων, γράφει ο Φιλελεύθερος.

  • Τα μέτρα παρουσιάζονται αυτή την ώρα από τον Αρχηγό Αστυνομίας, Κύπρο Μιχαηλίδη στον απόηχο των πρόσφατων τραγικών γεγονότων και του πρωτοφανούς εγκλήματος από τον 35χρονο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνο.

Τα μέτρα:

– Η εποπτεία και ο έλεγχος των υποθέσεων ελλειπόντων προσώπων ανατέθηκαν σε ειδική ομάδα στο Γραφείο Καταπολέμησης της Βίας στην Οικογένεια.

– Συγκροτήθηκαν ομάδες κατά επαρχία που ήδη επιθεωρούν όλες τις υπάρχουσες υποθέσεις ελλειπόντων προσώπων και εξετάζουν κατά πόσο κάποιες από αυτές έχουν ελλείψεις, έτσι ώστε να καλυφθούν.

– Εκπονήθηκε Αστυνομική Διάταξη με ενσωμάτωση του πρωτοκόλλου ενεργειών για τις περιπτώσεις καταγγελιών ελλειπόντων προσώπων, περιλαμβανομένων και παιδιών.

– Καταρτίζεται πρόγραμμα εκπαίδευσης στελεχών που ασχολούνται με την διερεύνηση τέτοιων υποθέσεων.

– Έγινε αναβάθμιση του λογισμικής εφαρμογής και των δημοσίευσεων σε σχέση με τα ελλείποντα πρόσωπα, στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της Αστυνομίας για ευκολότερη πρόσβαση.

– Υποβάλλονται εισηγήσεις για εξασφάλιση πρόσθετων νομικών εργαλείων αναφορικά με παρόμοιου τύπου υποθέσεις.

– Επικαιροποίηση του Πρωτοκόλλου του Οργανισμού Hope For Children.

– Ενδυνάμωση της συνεργασίας με τις Κοινότητες και ομάδες μεταναστών.

– Αύξηση του προσωπικού (κατά 2 μέλη) της Ειδικής Ομάδας που αναφέρθηκε πιο πάνω.

– Πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις για ανατροφοδότηση των ενεργειών που έγιναν κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων και λήψη μέτρων με σκοπό τη μη επανάληψη ενδεχόμενων λαθών.

– Προγραμματίζονται πρόσθετες εκπαιδεύσεις και μετεκπαιδεύσεις μελών που ασχολούνται με τη διερεύνηση τέτοιων υποθέσεων.

– Περιπτωσιολογική μελέτη (case study) των υπό διερεύνηση υποθέσεων για αποφυγή μελλοντικών λαθών.

– Μελέτη των επισημάνσεων και πιθανών παραλείψεων που θα προκύψουν από την έρευνα που διενεργείται.

– Επιδιώκεται περαιτέρω ενδυνάμωση των επαφών και σχέσεων με ομάδες πληθυσμού και κοινότητες, με σκοπό την υποβοήθηση του ανακριτικού έργου σε περιπτώσεις ελλειπόντων προσώπων.

Πηγή: philenews

Επίσημος Αερομεταφορέας των Εθνικών Ομάδων Καλαθόσφαιρας η Cyprus Airways

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: