Αδιέξοδο στις συνομιλίες Μεξικού-ΗΠΑ: Πομπέο και Εμπράρδ προσπαθούν να το “σπάσουν”

The American Secretary of State Michael (Mike) Pompeo in the atrium of the City Hall, The Hague, Netherlands. EPA, LEX VAN LIESHOUT




Η συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο κορυφαία στελέχη των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και του Μεξικού για το ζήτημα της μετανάστευσης, με φόντο την απειλή του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την επιβολή δασμών σε όλα τα μεξικανικά αγαθά που εισάγονται στη χώρα του, ολοκληρώθηκαν χωρίς να υπάρξει συμφωνία.

Αυτό μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στην αμερικανική κυβέρνηση.

Παραμένει ασαφές εάν οι διαπραγματεύσεις υα συνεχιστούν.

Παράλληλα, το τηλεοπτικό δίκτυο Fox Business μετέδωσε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο κρατών — ο Μάικ Πομπέο και ο Μαρσέλο Εμπράρδ — συναντώνται κατ’ ιδίαν μετά το τέλος των συνομιλιών.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το Μεξικό θέλει μια συμφωνία για να αποφύγει τους δασμούς, υποστηρίζει ο πρόεδρος Τραμπ

Το Μεξικό θέλει μια συμφωνία για το μεταναστευτικό προκειμένου να αποφύγει τους δασμούς, διαβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών.

“Το Μεξικό θέλει μια συμφωνία, έστειλαν μια αντιπροσωπεία για να διαπραγματευτεί μαζί μας”, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος από την Ιρλανδία όπου βρίσκεται.

Αν το Μεξικό δεν σταματήσει τους μετανάστες και “τα ναρκωτικά” (…) δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε δουλειά, είναι τόσο απλό”, επανέλαβε το Τραμπ, ο οποίος σκοπεύει να επιβάλει δασμούς ύψους 5% στα μεξικανικά προϊόντα από την επόμενη Δευτέρα.

Όμως “πιστεύω ότι θέλουν να κάνουν κάτι” για να επιτευχθεί συμφωνία, πρόσθεσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Στην Ιρλανδία ο Τραμπ: Διαδηλώσεις, γκολφ και η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Βαράντκαρ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: