Ο μοναδικός πίνακας του Koekkoek, “Η Μάχη στα Δερβενάκια” αποκαλύφθηκε από τον ΠτΔ

Ο ΠτΔ αποδέχθηκε τό αίτημα τού Πολεμικού Μουσείου & έθεσε υπό τήν Αιγίδα του τήν Περιοδική Έκθεση «Το 1821 μέσα από τα κειμήλια τού Πολεμικού Μουσείου». Πηγή φωτογραφίας: Πολεμικό Μουσείο




Στα αποκαλυπτήρια ενός μοναδικού Πίνακα του σπουδαίου Ολλανδού ζωγράφου Barend Cornelis Koekkoek, διαστάσεων 2,50Χ1,70μ με θέμα «Η Μάχη στα Δερβενάκια» (ελαιογραφία σε καμβά του 1828), προχώρησε την Δευτέρα 24 Ιουνίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο Πολεμικό Μουσείο.

Με τον τρόπο αυτό σηματοδοτεί πρώτο το Πολεμικό Μουσείο, την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του ’21.

“Το μοναδικό αυτό έργο τέχνης και τα αποκαλυπτήριά του από εσάς, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τν έναρξη των εκδηλώσεων και δράσεων, τις οποίες έχει προγραμματίσει το Πολεμικό Μουσείο για την επέτειο των διακοσίων (200) ετών, από σήμερα μέχρι και το 2021”, ανέφερε μεταξύ άλλων κατά την ομιλία του ο Αθανάσιος Παναγόπουλος, Αντιναύαρχος ΠΝ ε.α. και πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου και πρόσθεσε: “Τα κειμήλια και τα ενθυμήματα των Αγωνιστών τού ’21, τα οποία κοσμούν τον χώρο πού βρισκόμαστε και τις πλαϊνές αίθουσες, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας μας, προσδίδουν κύρος και υπερηφάνεια, και παράλληλα δημιουργούν σε όλους μας αυξημένο αίσθημα ευθύνης για την συντήρηση, την αξιοποίηση και την προβολή τους”.

Hellas Journal

Ο Παυλόπουλος τίμησε τους παίκτες της Εθνικής Ελλάδας που κέρδισαν το κύπελλο το 2004

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: