Υποψήφιος πολυτιμότερος παίκτης ο Giannis: Άλλη μία θρυλική νίκη επί των Ράπτορς

File Photo: Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo (L) of Greece swats the ball away from Toronto Raptors guard Fred VanVleet (C, bottom) during game 2 of the NBA Eastern Conference finals between the Toronto Raptors and the Milwaukee Bucks at Fiserv Forum in Milwaukee, Wisconsin, USA. EPA, AARON GASH SHUTTERSTOCK OUT




Με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις που πραγματοποιεί όλη την σεζόν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ήταν μάλλον αναμενόμενο πως θα φιγουράρει για MVP του ΝΒΑ. Αυτό επισημοποιήθηκε πλέον και ο Έλληνας άσος των Μιλγουόκι Μπακς είναι ο ένας από τους τρεις υποψήφιους, μαζί με τον Τζέιμς Χάρντεν των Ρόκετς και τον Πολ Τζορτς των Θάντερ.

Ακόμη είναι υποψήφιος για κορυφαίος αμυντικός της χρονιάς, με συνυποψήφιους πάλι τον Πολ Τζόρτζ, αλλά και τον Ρούντι Γκομπέρ των Τζαζ.

  • Να σημειωθεί πως στο τελευταίο ματς των Μπάκς και την επιβλητική νίκη με 125-103 επί των Ράπτορς, ο Αντετοκούνμπο παράλληλα με τα όσα έκανε μέσα στο γήπεδο, πέτυχε να γίνει και ο μόνος παίκτης στην ιστορία της ομάδας, μετά τον θρυλικό Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, που καταφέρνει να έχει 30 πόντους, 17 ριμπάουντ και πέντε ασίστ σε πλέι οφ του NBA.

Με έναν εντυπωσιακό και πάλι Γιάννη Αντετοκούνμπο, να κάνει πράγματα και θαύματα μέσα στο γήπεδο, οι Μπακς νίκησαν 125-103 τους Ράπτορς, έκαναν το 2-0 στη σειρά της Ανατολής και πλέον βρίσκονται δύο νίκες μακριά από την πρώτη τους παρουσία σε τελικούς του ΝΒΑ μετά από 25 χρόνια.

  • Ο Έλληνας άσος έφτασε σε νταμπλ-νταμπλ μέσα σε 18 λεπτά και είχε 30 πόντους με 9/12 βολές, 9/16 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 17 ριμπάουντ, πέντε ασίστ, δύο τάπες, ένα κλέψιμο και τέσσερα λάθη, στα συνολικά 35 λεπτά που αγωνίστηκε. Οι Ερσάν Ιλιασόβα με 17 πόντους και Νίκολα Μίροτιτς με 15 ήταν οι άξιοι συμπαραστάτες του. Από τους Ράπτορς διασώθηκε ο Κογουάι Λέοναρντ με 31 πόντους.

Πλέον η σειρά μεταφέρεται στο Τορόντο, με τους Μπακς να έχουν υπερασπιστεί στο έπακρο την έδρα τους.

Τα δωδεκάλεπτα: 35-21, 64-39, 95-78, 125-103

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μεγαλειώδης νίκη: Στα ημιτελικά η εκπληκτική Σάκκαρη, “καθάρισε” την Πέτρα Κβίτοβα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: