Υπεγράφη σύμβαση για την δωρεά στο Πολεμικό Ναυτικό ανταλλακτικών στις φρεγάτες τύπου “S”

Στιγμιότυπο από την συνάντηση για την υπογραφή σύμβασης στο πλαίσιο του προγράμματος αντικατάστασης ηλεκτροπαραγωγών ζευγών φρεγατών τύπου “S” με την επωνυμία «Κύκνος», παρουσία του υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Χρήστου Χριστοδούλου, Πέμπτη, 2 Μαΐου 2019. Φωτογραφία: Γενικό Επιτελείο Ναυτικού




Σύμβαση για την προμήθεια και την εγκατάσταση τεσσάρων ηλεκτροπαραγωγών ζευγών σε μία ακόμα φρεγάτα τύπου “S” του Πολεμικού Ναυτικού υπεγράφη σήμερα στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι “στο πλαίσιο του προγράμματος αντικατάστασης ηλεκτροπαραγωγών ζευγών φρεγατών τύπου “S” που φέρει την επωνυμία «Κύκνος», υπεγράφη στο ΓΕΝ η Σύμβαση για την προμήθεια και την εγκατάσταση τεσσάρων ηλεκτροπαραγωγών ζευγών, κατασκευής των εταιρειών “Societe Internationale den Moteurs Baudouin” και “Leroy Somer” σε μία ακόμα φρεγάτα τύπου “S” του Πολεμικού Ναυτικού”.

  • Η Σύμβαση υπεγράφη από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ, τον πλοιοκτήτη και μέλος της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία) κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη, ως χορηγό, τον Αντιπρόεδρο της εταιρείας “Baudouin” κ. Emmanuel Tellier-L’Hernault, ως προμηθευτή, και το Γενικό Διευθυντή της εταιρείας “NΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΑΕ” κ. Απόστολο Ντάσιο, ως εγκαταστάτη, ενώ παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

Στο πλαίσιο υλοποίησης της σύμβασης η εταιρεία “Baudouin” αναλαμβάνει, να παρέξει στο ΠΝ τέσσερα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη για
εγκατάσταση σε μία φρεγάτα τύπου “S”, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας αριθμού ανταλλακτικών, εργαλείων και υποστήριξης. Τα εν λόγω ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη θα εγκατασταθούν από την εταιρεία “ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΑΕ” η οποία αναλαμβάνει την υποχρέωση εγκατάστασης καθώς και εκτέλεσης των απαραίτητων σωληνουργικών και ηλεκτρολογικών εργασιών διασύνδεσης και λειτουργίας.

Το σύνολο της δαπάνης προμήθειας και εγκατάστασης θα το καλύψει ο κ. Παναγιώτης Λασκαρίδης. Το έργο προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί εντός έντεκα μηνών από την υπογραφή της Σύμβασης (παράδοση ηλεκτροπαραγωγών ζευγών – εγκατάσταση – εκτέλεση δοκιμών).

Αμερικανικό «πέπλο» σε Βόλο και Λάρισα: Η προπαρασκευή για το «ιπτάμενο ιππικό» των ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: