Ξεκίνησε η νέα προεκλογική εκστρατεία στην Κωνσταντινούπολη: Καταγγελίες Ιμάμογλου

Republican People’s Party ‘CHP’ candidate for Istanbul mayor Ekrem Imamoglu speaks during his repeated election campaign in Istanbul, Turkey, 22 May 2019. EPA, ERDEM SAHIN




Ο έκπτωτος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου κατήγγειλε σήμερα «τα ψέματα» που επικαλέστηκαν για να ακυρώσουν την εκλογή του μετά την ψηφοφορία της 31ης Μαρτίου και ζήτησε από τους ψηφοφόρους του να παραμείνουν κινητοποιημένοι ενόψει των νέων εκλογών της 23ης Ιουνίου.

  • «Κανείς δεν πιστεύει τους ισχυρισμούς τους», δήλωσε ο Ιμάμογλου στη διάρκεια συγκέντρωσης στην Κωνσταντινούπολη για την έναρξη της νέας του προεκλογικής εκστρατείας.

Μάλιστα κατήγγειλε «τα ψέματα» και «τις δικαιολογίες» που επικαλέστηκε το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), το οποίο είχε κάνει λόγο για «μαζικές παρατυπίες» στη διάρκεια των εκλογών. Η προσφυγή του AKP οδήγησε την Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή να ακυρώσει τις εκλογές της 31ης Μαρτίου και να κηρύξει νέες.

«Όταν κοιτώ τα πρόσωπά τους, βλέπω ότι ούτε οι ίδιοι τα πιστεύουν», πρόσθεσε.

Ο Ιμάμογλου κέρδισε τον Μπιναλί Γιλντιρίμ, υποψήφιο του AKP και πρώην πρωθυπουργό, με λιγότερες από 13.000 ψήφους προβάδισμα. Μια πολύ μικρή διαφορά σε μια πόλη με περισσότερους από 15 εκατομμύρια κατοίκους που ελέγχεται από το ισλαμοσυντηρητικό κόμμα εδώ και 25 χρόνια.

  • Σύμφωνα με αναλυτές, η τουρκική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να χάσει τον έλεγχο της Κωνσταντινούπολης, ο δήμαρχος της οποίας έχει στη διάθεσή του μεγάλους οικονομικούς πόρους και μια σημαντική πολιτική πλατφόρμα.
  • «Στις 23 Ιουνίου θα δείξουμε σε όλη την Τουρκία ότι δεν υπάρχει άλλη έξοδος από τη δημοκρατία και τις κάλπες», υπογράμμισε ο Ιμάμογλου.

Επίσης επεσήμανε ότι η νέα του προεκλογική εκστρατεία, το βασικό σύνθημα της οποίας είναι «Αν υπάρχει ο Ιμάμογλου, υπάρχει ελπίδα για την Κωνσταντινούπολη», θα επικεντρωθεί στον τερματισμό των «ακραίων» δαπανών που έκαναν οι προκάτοχοί του.

«Οι πόροι του δήμου της Κωνσταντινούπολης λεηλατούνται», κατήγγειλε, ενώ πρόσθεσε ότι ο δήμος δεν «είναι ιδιοκτησία μιας ομάδας ανθρώπων».

22/05/2019 13:36
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Ε.Μ.

Απαράδεκτος πάλι ο Τσαβούσογλου: Οι Έλληνες έκαναν, υποστηρίζει, τις θηριωδίες στην Ανατολία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: