Τους υπουργούς Άμυνας της ΕΕ ενημερώνει ο Αγγελίδης για την τουρκική προκλητικότητα

File Photo: Ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης επισκέπτεται το φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς στον Άγιο Κασσιανό, για ευχές με την ευκαιρία της εορτής του Πάσχα, στον Υπουργός Άμυνας σε φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς Άγιος Κασσιανός, Λευκωσία, Κύπρος. ΓΤΠ, Σ. Ιωαννίδης




Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, σε σύνθεση Υπουργών Άμυνας, στο πλαίσιο των οποίων θα ενημερώσει τους εταίρους Υπουργούς για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας έναντι της Κύπρου και ειδικότερα για τις τελευταίες εξελίξεις εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  • Οι Υπουργοί Άμυνας αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις στα θέματα Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της προόδου εφαρμογής της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO), την κατάσταση ασφάλειας στην υποσαχάρια Αφρική και τη συνεργασία ΕΕ-ΝΑΤΟ στην παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg.

Ο κ. Αγγελίδης θα συμμετάσχει επίσης στη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, όπου θα συζητηθεί η αναφορά εφαρμογής της μακροπρόθεσμης επισκόπησης του Οργανισμού. Αναμένεται επίσης ότι οι Υπουργοί θα υπογράψουν τη διευθέτηση προγράμματος αναφορικά με τη βελτίωση των διασυνοριακών στρατιωτικών μετακινήσεων εντός της Ευρώπης.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
13/05/2019 13:24

Συλλογική αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων από την ΕΕ, σημειώνει ο Ματαρέλα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: