Τους ήρωες που χάθηκαν στο Χαϊδάρι και το Σκοπευτήριο Καισαριανής τίμησε ο Κουτσούμπας

O ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, όπου κατέθεσε στεφάνι. Πηγή φωτογραφίας 902.gr




«Τιμή στους ήρωες του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, συνεπής πάλη ενάντια στον φασισμό, δεν είναι τα διάφορα προοδευτικά μέτωπα που προσπαθεί να στήσει ο κύριος Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ, προεκλογικά, τυχοδιωκτικά, προς άγραν ψήφων. Είναι η ενίσχυση, η προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στον καπιταλισμό, δηλαδή, όλα αυτά που γεννούν και τρέφουν τον φασισμό.

  • Γι’ αυτό χρειάζεται ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ στη χώρα μας. Χρειάζεται ένα ισχυρό εργατικό κομμουνιστικό κίνημα σε όλες τις χώρες του κόσμου. Αυτή είναι και η καλύτερη τιμή στα εκατομμύρια των νεκρών που έδωσαν τη ζωή τους για τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών», δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, όπου κατέθεσε στεφάνι, και συμμετείχε στην εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για την 9η Μάη, Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο με την «Λαϊκή Συσπείρωση», Ηλία Σταμέλο.

  • Νωρίτερα, σήμερα, ο κ. Κουτσούμπας κατέθεσε στεφάνι στο «Μπλοκ 15» στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, προς τιμήν των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών την 1η Μάη 1944. Την ημέρα εκείνη, «οι 200 κομμουνιστές ξεκίνησαν από τα κελιά τους στο Χαϊδάρι για τον τόπο της θυσίας τους», στο Σκοπευτήριο Καισαριανής.

«Τόπος θυσίας και μαρτυρίων των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, ορμητήριο και χαράκωμα του αγώνα για τη λευτεριά του λαού μας», αναγράφει η επιγραφή στην είσοδο του κτιρίου.

  • Τον κ. Κουτσούμπα συνόδευε ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς και αντιπροσωπεία της δημοτικής Αρχής Χαϊδαρίου, με επικεφαλής τον δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Μιχάλη Σελέκο, ενώ στο χώρο τον υποδέχθηκε ο ταξίαρχος του στρατοπέδου.

Ο κ. Κουτσούμπας επισκέφτηκε τα κελιά στα οποία είχαν κλειστεί κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές. Βρέθηκε στην αίθουσα στην οποία περνούσαν την τελευταία τους νύχτα οι κρατούμενοι, που την επόμενη μέρα θα αντιμετώπιζαν το εκτελεστικό απόσπασμα, με το κεφάλι ψηλά και στάθηκε μπροστά στις τρεις λέξεις, γραμμένες στον τοίχο της φυλακής: «Βλέπε, Άκου, Σώπα».

09/05/2019 13:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Δεύτερη ημέρα συζήτησης στη Βουλή, μετά το σκληρό μπρα ντε φερ: Αύριο βράδυ η ψηφοφορία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: