Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επισκέφθηκε ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

File Photo: Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο πραγματοποίησε σήμερα ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, προκειμένου να του ζητήσει συμβουλές για το πώς να κυβερνήσει το «σκάφος» της Αρχιεπισκοπής Αμερικής «η οποία», όπως τόνισε, «έχει τη χαρά και την τιμή να διαποιμαίνει ίσως το πιο επιτυχημένο κομμάτι της Ελληνικής Διασποράς».

  • Μάλιστα, όπως σημείωσε «στα καθήκοντά του είναι η διατήρηση της συνείδησης του συνδέσμου με την πατρίδα, την Ελλάδα, αλλά και η διατήρηση της εθνικής, πολιτισμικής, γλωσσικής συνέχειας και της πιστότητας στην Ορθόδοξη παράδοση».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος του ευχήθηκε «ο Θεός να δώσει δύναμη, ώστε να αντιμετωπίσετε όλα τα θέματα» και υπογράμμισε πως «η παρουσία της Εκκλησίας έξω από την Ελλάδα θα μπορούσε να θεωρηθεί ισάξια της πρεσβείας».

  • Επιπρόσθετα και σε ό,τι αφορά την ομογένεια, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας επισήμανε ότι «όταν μιλάμε για τους Έλληνες της Αμερικής, αγγίζουμε την καρδιά του κομματιού της Ελλάδας που βρίσκεται μακριά μας» και συμπλήρωσε πως «είναι ευτύχημα να υπάρχει στην Αμερική ο πρώτος της Εκκλησίας, ο οποίος θα καθοδηγεί, θα συμπάσχει, θα συγχαίρει, θα συναγωνίζεται για αυτούς τους ανθρώπους, που το αντίκτυπο στη ζωή τους είναι ένα μήνυμα για τη δική μας ζωή».

Επί της υποδοχής του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου ήταν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, επίσκοπος Θεσπιών Συμεών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
31/05/2019 15:36

Προτεραιότητά μου να καλυφθούν οι διαφορές, επισήμανε ο Ελπιδοφόρος από το ΥΠΕΞ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: