Το ξέκοψε ο Ερντογάν: Παίρνουμε τους S-400, πάμε σε συμπαραγωγή με Ρωσία για S-500

Turkish President Recep Tayyip Erdogan (C) and Arsenal’s player Mesut Ozil (L) attend an Iftar dinner to break their fasting during the holy fasting month of Ramadan at the Dolmabahce Palace in Istanbul, Turkey, 18 May 2019. EPA, TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT




Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι η αγορά των αντιπυραυλικών συστημάτων S-400 από τη Ρωσία είναι μια ολοκληρωμένη συμφωνία, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα θα παράγει από κοινού αμυντικά συστήματα S-500 με τη Μόσχα.

Αμερικανοί αξιωματούχοι κάλεσαν την προγραμματισμένη αγορά της Τουρκίας από το σύστημα πυραυλικής άμυνας S-400 “βαθιά προβληματική”, λέγοντας ότι θα τεθεί σε κίνδυνο η συνεργασία των ΗΠΑ με την Αγκυρα για το πρόγραμμα των μαχητικών αεροπλάνων F-35, επειδή κινδυνεύει η τεχνολογία να κλαπεί η τεχνολογία τους.

Ωστόσο, ο Ερντογάν είπε σε τηλεοπτική συζήτηση με φοιτητές στην Κωνσταντινούπολη ότι η Τουρκία είχε πραγματοποιήσει τεχνικές εργασίες και διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα.

“Αυτές (οι Η.Π.Α.) παίζουν με την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου, παρουσιάζοντας κάποια απροθυμία. Αλλά αργά ή γρήγορα, θα λάβουμε τα F-35. Να μην τα παραδώσουν (οι Η.Π.Α.) δεν είναι επιλογή. ”

Φιέστα εθνολαϊκιστών στο Μιλάνο: Σαλβίνι με Λεπέν και Μόιτεν ενόψει ευρωεκλογών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: