Το βιβλίο του Γιώργου Γεωργή «Σεφέρης–Αβέρωφ. Η ρήξη» στο Σπίτι της Κύπρου

File Photo: Πλήθος ακαδημαϊκών, πολιτικών αι δημοσιογράφων παρευρέθηκαν στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα για την παρουσίαση του βιβλίου του Καθηγητή και πρώην Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, κ. Γιώργου Γεωργή, «Σεφέρης – Αβέρωφ. Η ρήξη» Πηγή ΚΥΠΕ




Πλήθος ακαδημαϊκών, πολιτικών αι δημοσιογράφων παρευρέθηκε την Παρασκευή 10 Μαΐου στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα για την παρουσίαση του βιβλίου του Καθηγητή και πρώην Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, κ. Γιώργου Γεωργή, «Σεφέρης – Αβέρωφ. Η ρήξη», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

  • Χαιρετισμό απηύθυνε ο εκδότης Θανάσης Καστανιώτης ο οποίος αναφέρθηκε στην πολυετή και αγαστή συνεργασία με τον Γιώργο Γεωργή ενώ ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Κενεβέζος διάβασε χαιρετισμό εκ μέρους του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Χριστοδουλίδης εξήρε την πολύτιμη συνεισφορά του Γιώργου Γεωργή στην ελληνική και κυπριακή βιβλιογραφία, με το νέο του σύγγραμμα το οποίο «αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για κάθε πολίτη που επιθυμεί να εμβαθύνει τις γνώσεις του στη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου και της Ελλάδας» και υπογράμμισε ότι «το παρελθόν πρέπει να το κατανοήσουμε. Για να αποφύγουμε ατραπούς. Για να είμαστε προμηθείς και όχι επιμηθείς. Για να οικοδομήσουμε ένα μέλλον πιο φωτεινό και ελπιδοφόρο».

  • Ακολούθως ο κ. Κενεβέζος απευθύνοντας τον δικό του χαιρετισμό είπε ότι «το βιβλίο αποτελεί απόδειξη ότι ο Γιώργος Γεωργής δεν προσθέτει, δεν συνθέτει, αλλά καταλυτικά φωτίζει τα γεγονότα, ακόμη και τις σκοτεινές στιγμές, αντικειμενικά και αμερόληπτα και τα τοποθετεί με έναν τρόπο διαφανή και διακριτό προκειμένου ο κάθε αναγνώστης να διαμορφώσει τα δικά του συμπεράσματα».

Από την πλευρά του ο νομικός, δρ. Κύπρος Χρυσοστομίδης υπογράμμισε ότι το βιβλίο αποτελεί ένα ιστορικό κείμενο αλήθειας που βγαίνει μέσα από εξαντλητική έρευνα του πολυγραφότατου συγγραφέα, Γιώργου Γεωργή. «Στο βιβλίο αποκαλύπτονται δραματικές πτυχές της ιστορίας μας με λεπτομέρεια, αλλά και ιστορική αντικειμενικότητα με βάση αδιαμφισβήτητες πηγές. Αν δεν διδαχθήκαμε από το παρελθόν, από την ιστορία μας, νομοτελειακά θα επαναλάβουμε τα λάθη μας. Γι’ αυτό και η προφορά του Γιώργου Γεωργή με το βιβλίο του είναι όχι μόνο χρήσιμη και διδακτική αλλά και ανεκτίμητη», σημείωσε ο κ. Χρυσοστομίδης.

  • Τέλος, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς ανέφερε ότι το βιβλίο του κ. Γεωργή αποτελεί μια ωραία αφήγηση, αποκαλυπτική για όσους πονάνε το Κυπριακό. «Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί για να μάθει κανείς την ιστορία της Ελλάδας και της Κύπρου. Μας δίνει γνώσεις και εμπειρίες και μας δείχνει ότι αυτά που συναντάμε σήμερα, έχουν ξανασυμβεί με κάποιον τρόπο».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την αντιφώνηση του κ. Γιώργου Γεωργή ο οποίος ευχαρίστησε τους ομιλητές και όλους όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση της παρουσίασης του βιβλίου.

14/05/2019 12:00
ΚΥΠΕ Αδάμος Ζαχαριάδης
Αθήνα – Ελλάδα

Ενθουσιώδης υποδοχή για τη «Λαίδη Μάκβεθ του Μτσενσκ» σε σκηνοθεσία Φανί Αρντάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: