Το VAR θα αποβάλλει τις σκοτεινές συμμορίες από το ελληνικό ποδόσφαιρο, είπε ο Βασιλειάδης

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης στη σημερινή υπογραφή της σύμβασης για το έργο «Ψηφιακός μετασχηματισμός ελληνικού ποδοσφαίρου με σύγχρονα ψηφιακά μέσα ΤΠΕ (VAR)», Πέμπτη 9 Μαϊου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Σαφές μήνυμα έστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, κατά την υπογραφή της σύμβασης από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, για το έργο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Ελληνικού Ποδοσφαίρου με σύγχρονα Ψηφιακά Μέσα ΤΠΕ (VAR)», το πρωί της Πέμπτης (9/5).

«Με την έλευση του VAR στη ζωή μας, μειώνονται δραματικά τα περιθώρια να δημιουργούνται σκοτεινές συμμορίες σαν αυτές που ταλάνισαν για χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο… Θα μιλάμε για ένα νέο προϊόν που θα αποβάλλει όλους τους παρείσακτους που μπήκαν μέσα στο ποδόσφαιρο για να πετύχουν άλλα σχέδια πέραν του αθλητισμού» δήλωσε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

  • «Έχουμε πολλά βήματα ακόμα μπροστά, πολύ δρόμο να διανύσουμε. Τα προβλήματα είναι πολλά, σύνθετα και μεγάλα. Οι βασικοί παράγοντες της ποδοσφαιρικής οικογένειας είναι… απέναντι! Συστήματα σκοτεινά, συστήματα που ακόμη και τώρα προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα. Εμείς όμως, δεν κάνουμε βήμα πίσω. Ακόμη και αν χρειαστεί να παίρνουμε δύσκολες ή άσχημες αποφάσεις με στόχο να φέρουμε την αξιοπιστία και να δημιουργήσουμε εργαλεία αξιοπιστίας, τα οποία θα είναι μη αμφισβητήσιμα και να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να νιώθει ότι βλέπει κάτι πιο αξιόπιστο. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά, αλλά όλοι αναγνωρίζουν ότι είμαστε σε ένα νέο στάδιο, μία νέα κατεύθυνση».

Αναλυτικά, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, δήλωσε κατά την υπογραφή της σύμβασης για το έργο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Ελληνικού Ποδοσφαίρου με σύγχρονα Ψηφιακά Μέσα ΤΠΕ (VAR)»:

  • «Είναι μία πάρα πολύ σημαντική ημέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι η ημέρα στην οποία αφήνουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τις σκιές που βάρυναν για χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο και προχωράμε μέσω της νέας ψηφιακής πολιτικής σε μια νέα εποχή.
  • Μία νέα εποχή που όσο και αν θέλουν κάποιοι να επαναφέρουν την ατζέντα στη μιζέρια, που όσο και αν θέλουν κάποιοι να επιβάλουν την ατζέντα του παρελθόντος, δεν θα το επιτρέψουμε. Προχωράμε μπροστά και το VAR αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα όπλα μας, όχι το μοναδικό… το πρώτο σίγουρα!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, για τη βοήθεια τόσο σε εμένα όσο και στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, σε αυτό το δύσκολο πρότζεκτ. Είναι η αρχή ενός συνολικού πακέτου μετασχηματισμού και ψηφιοποίησης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

  • Αμέσως μετά προχωράμε, πέρα από την υλοποίηση του έργου αυτού, και στην πλήρη ψηφιοποίηση της ΕΠΟ. Κι όταν λέμε της ΕΠΟ εννοούμε και των κατά τόπους ΕΠΣ. Πλήρης ψηφιοποίηση στο σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου, για να υπάρχει διαφάνεια, χρηστή διοίκηση, χρηστή διαχείριση, απολογισμός και λογοδοσία. Αυτές είναι οι αρχές πάνω στις οποίες βασίσαμε την πολιτική μας, αυτές είναι οι αρχές που θέλαμε να επιβάλουμε όπως συμβαίνει σε κάθε ευνομούμενη χώρα.

Έχουμε πολλά βήματα ακόμα μπροστά, πολύ δρόμο να διανύσουμε. Τα προβλήματα είναι πολλά, σύνθετα και μεγάλα. Οι βασικοί παράγοντες της ποδοσφαιρικής οικογένειας είναι… απέναντι! Συστήματα σκοτεινά, συστήματα που ακόμη και τώρα προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα. Εμείς όμως, δεν κάνουμε βήμα πίσω.

  • Ακόμη και αν χρειαστεί να παίρνουμε δύσκολες ή άσχημες αποφάσεις. Ακόμη κι αν χρειαστεί να κάνουμε ένα βήμα πίσω, αυτό θα το κάνουμε για να φύγουμε με μεγαλύτερη δύναμη μπροστά. Εδώ και τέσσερα χρόνια, όταν αναλάβαμε πήραμε ένα σκοτεινό περιβάλλον και προσπαθήσαμε να αλλάξουμε σελίδα, όχι πάντα επιτυχημένα, να φέρουμε την αξιοπιστία και να δημιουργήσουμε εργαλεία αξιοπιστίας τα οποία θα είναι μη αμφισβητήσιμα και να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να νιώθει ότι βλέπει κάτι πιο αξιόπιστο. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά, αλλά όλοι αναγνωρίζουν ότι είμαστε σε ένα νέο στάδιο, μία νέα κατεύθυνση».

Με την έλευση του VAR στη ζωή μας, μειώνονται δραματικά τα περιθώρια να δημιουργούνται σκοτεινές συμμορίες σαν αυτές που ταλάνισαν για χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δίνεται η δυνατότητα να μην είναι πρωταγωνιστές αρνητικοί οι διαιτητές. Είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα, μέσα σε όλα αυτά που έγιναν όπως τους τακτικούς δικαστές, αλλαγές στους κανονισμούς, το ν.2725 και τη νέα συνεργασία της Πολιτείας με την Ομοσπονδία.

Έχει χαράξει νέα ημέρα για τον ελληνικό αθλητισμό. Όσο και αν σκούζουν κάποιοι και προσπαθούν να ξαναλλάξουν την ατζέντα και να τα ισοπεδώσουν όλα, η κατάσταση δεν είναι η ίδια. Είμαστε πολύ μπροστά και του χρόνου όταν και στις δύο μεγάλες εθνικές κατηγορίες θα υπάρχει το “ηλεκτρονικό μάτι”, το VAR -γιατί το πρότζεκτ αυτό αφορά και τη δεύτερη κατηγορία- μέσα στο νέο πλαίσιο που έχουμε βάλει και χάρη στη συνεργασία με τη δημόσια τηλεόραση θα μιλάμε για ένα συνολικά νέο προϊόν. Ένα νέο προϊόν που θα αποβάλει όλους τους παρείσακτους που μπήκαν μέσα στο ποδόσφαιρο για να πετύχουν άλλα σχέδια πέραν του αθλητισμού. Όσο κι αν φωνάζουν κι όσο κι αν κάποιες φορές γίνονται και λάθη, εμείς μένουμε προσηλωμένοι και στο τέλος κερδίζουμε».

09/05/2019 14:58
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Απαγόρευση συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας λόγω του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: