Το μεγάλο ανάχωμα στους επικίνδυνους σχεδιασμούς στην Κύπρο και το Αιγαίο, το ΚΚΕ

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης. Φωτογραφία via ERT Open




Του ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ 

Η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι. Η νέα κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας σε Κύπρο και Αιγαίο συμπέφτει με άκρως επικίνδυνες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή,  στη Μέση Ανατολή, στον Περσικό.

Απέναντι σ’ αυτές τις εξελίξεις κωμικοτραγική δείχνει η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των υπόλοιπων κομμάτων του “αστικού τόξου”. Η κυβέρνηση καθησυχάζει, πως οι Τούρκοι “δεν έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν μόνοι τους σε ουσιαστικές εξορύξεις”, σαν να αγνοεί πως αυτό δεν είναι το ζητούμενο σήμερα για την αστική τάξη της Τουρκίας.

  • Ταυτόχρονα, διαμαρτύρεται στους “διαβολικά καλούς” συμμάχους μας, ως το παιδάκι που του πήραν το γλειφιτζούρι, πως οι Τούρκοι με όσα κάνουν «υπονομεύουν τη συνοχή της συμμαχίας στην περιοχή» και «παρακωλύουν τη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο». Έλεος!

Από κοντά κι η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ, τα υπόλοιπα κόμματα υποστηρικτές της ΕΕ και ΝΑΤΟ, που παρουσιάζουν τους «λύκους» ως φίλους του λαού κι ως εγγύηση για τα σύνορα, την ειρήνη, την ασφάλεια των λαών της περιοχής. Μοιάζουν, ως πολιτικές “στρουθοκάμηλοι”, να τοποθετούν βαθιά το “κεφάλι” τους στην “άμμο” του ευρωατλαντισμού, σαν να μην έχουν διδαχτεί τίποτα από την Ιστορία, από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και την συνεχιζόμενη κατοχή του 40% των εδαφών της, από την αμφισβήτηση των ελληνικών συνόρων και το γκριζάρισμα του Αιγαίου από την τουρκική επιθετικότητα, που πατάει στον “ούριο άνεμο” που έχει διαχρονικά από τους “ισχυρούς μας συμμάχους”.

  • Τι κι αν “βάρεσε το καμπανάκι” με τις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ότι δεν πρέπει να διεξάγονται “διερευνητικές γεωτρήσεις” σε “οποιαδήποτε περιοχή στην οποία η κυριαρχία είναι υπό αμφισβήτηση”, δήλωση που είναι είναι ευθεία βολή κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου. Ανάλογες “καμπάνες” είχαν ηχήσει αρκετά νωρίτερα με αμερικάνικες δηλώσεις, που καλούσαν σε “ισομερή” μοιρασιά των υδρογονανθράκων “από τις δύο πλευρές”, νομιμοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τα αποτελέσματα της τουρκικής εισβολής και κατοχής, όπως είναι το ψευδοκράτος στη Βόρεια Κύπρο.

Τα “αυτιά” του αστικού πολιτικού κόσμου μοιάζουν “βουλωμένα” και τον βλέπουμε να βάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και τη ασφάλεια του λαού μας, υπό την “προστασία” των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ. Εξέλιξη, που οδηγεί στο να μπαίνουν αυτά τα δικαιώματα στο ζύγι και στο “ανατολίτικο” παζάρι, που διεξάγουν αυτές οι δυνάμεις με την Τουρκία και με στόχο να προωθήσουν τους σχεδιασμούς τους στην περιοχή.

Σαφώς και δεν πρόκειται απλώς για ανικανότητα του “πολιτικού προσωπικού” της άρχουσας τάξης, αλλά για στρατηγική επιλογή εκείνων που έχουν τα ηνία της οικονομίας και εξουσίας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σήμερα αδίστακτα χώνει βαθιά το λαό μας σε επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή, παζαρεύει στο ΝΑΤΟικό πλαίσιο κυριαρχικά δικαιώματα, παίζει με τη φωτιά για λογαριασμό των συμφερόντων επιχειρηματικών ομίλων. Το ίδιο θα έπραττε στη θέση της και μια κυβέρνηση της ΝΔ, ή με κορμό αυτή, ή μια κυβέρνηση με συμμετοχή του ΚΙΝΑΛ.

  • Όλες αυτές οι δυνάμεις, με την ενθάρρυνση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στρώνουν το έδαφος για «συμβιβασμούς», αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, “καζάν-καζάν” με την αστική τάξη της Τουρκίας, εκφράζοντας θέσεις Αμερικανών και Ευρωπαίων, που θέλουν να μοιράσουν τον ενεργειακό πλούτο στην κυπριακή ΑΟΖ και στο Αιγαίο.

Σημαδιακές είναι οι θέσεις που επανέλαβε ξανά αυτή τη βδομάδα ο πρωθυπουργός, ότι περιμένει από την Τουρκία να «κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου», όπως κι οι προηγούμενες, ότι η κατάπτυστη και νατοϊκο-μαγειρεμένη συμφωνία των Πρεσπών είναι “πιλότος” για λύση στο Κυπριακό και στο Αιγαίο.

Ο λαός μπορεί να δώσει απάντηση σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς, να στηρίξει και με την ψήφο του στις προσεχείς εκλογές το ΚΚΕ, που η δύναμή του είναι το “βαρόμετρο” της λαϊκής πίεσης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς εκβιασμούς και σχεδιασμούς, ενάντια σε αντιλαϊκές επιλογές και στα λεγόμενα “εθνικά ζητήματα”, στην εμπλοκή της χώρας σε νέες περιπέτειες και αιματοχυσίες.

* Κώστας Παπαδάκης
Μέλος της ΚΕ, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ
και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός. 

Οι μοιραίοι Βρετανοί μας θυμίζουν τον άθλιο ρόλο  τους …Γιατί αδειάζουν την Κύπρο τώρα;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: